Actualitate

(UPDATE) TATĂ ȘI FIU, REȚINUȚI PENTRU AFACERI ILEGALE CU TUTUN. Puseseră la cale o adevărată rețea, cu ramificații în mai multe județe

UPDATE: 4 bărbați dintre cei 6 reținuți de polițiști au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Este vorba despre cei 2 suspecți din Buzău și câte unul din Călărași și Dolj.

ȘTIREA INIȚIALĂ: 2 buzoieni, tată și fiu, au fost reținuți în urma perchezițiilor derulate miercuri, 17 martie, într-un dosar referitor la comercializarea ilegală de tutun. Alături de buzoieni, alți 4 suspecți au fost trimiși după gratii.

Nu mai puțin de 11 percheziții domiciliare au avut loc ieri, 17 martie, în județele Brașov, Dolj, Călărași, Prahova și Buzău, într-un dosar privind producerea, deținerea și comercializarea de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal. În timpul descinderilor, anchetatorii au descoperit sute de kilograme de tutun ce urma să fie porționat și vândut, dar și utilajele pe care traficanții la foloseau la această operațiune. Polițiștii au ridicat toate aceste produse și au dus la audieri 7 persoane. La final, 6 suspecți au fost reținuți. Este vorba despre liderul afacerii, un bărbat din Buzău, și fiul său, dar și de alte 4 persoane din Dolj, Călărași și Brașov.

“Polițiștii au descoperit şi ridicat, în vederea cercetărilor, 340 kg de tutun frunze şi mărunţit, 6 utilaje de mărunţit şi cernut tutun, 11 dispozitive manuale sau electrice de injectat tuburi, cântare și 8.000 de lei. În baza mandatelor de aducere emise, au fost conduse, în vederea audierii la sediul poliţiei, 7 persoane. Față de 6 persoane, cu vârste cuprinse între 26 și 51 de ani, din Buzău, Dolj, Călărași și Brașov, a fost dispusă măsura reţinerii pentru 24 ore, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producerea de produse accizabile care intră sub incidența regimului de antrepozitare în afara unui antrepozit fiscal autorizat de către autoritatea competentă, deținerea și comercializarea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător.În cursul acestei zile, cei în cauză urmează să fie prezentați Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, cu propunere de arestare preventivă.”, se arată într-un comunicat remis de IPJ Buzău.

Anchetatorii au stabilit că suspecții au adus un prejudiciu bugetului de stat, prin neplata accizelor, de circa 120.000 de lei.

Potrivit anchetatorilor, buzoienii vizați în acest dosar  achiziționau tutun din Dolj și Călărași, tutun care era cultivat ilegal. La Buzău, liderul grupării, concubina sa și fiul bărbatului, mărunțeau tutunul și-l vindeau fie ca atare, fie sub formă de țigări.