Actualitate

Doliu și momente de reculegere în Garnizoana Buzău. Unul dintre militarii căzuți cu elicopterul era absolvent al Școlii de la Boboc

După tragedia de ieri seară, din județul Constanța, în care 8 militari români și-au peirdut viața în două accidente aviatice, sunt momente grele pentru toți cei care poartă uniforma militară.

Unul dintre militarii aflați la bordul elicopterului prăbușit era absolvent al Școlii de la Boboc. Maistrul militar principal Banu Gelu, în vârstă de 52 de ani, absolvise în 1993 cursurile școlii de aviație. Avea la activ peste 1700 de ore de zbor, era căsătorit şi avea doi copii.

”Astăzi, la sediul Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” a avut loc o adunare pentru a comemora personalul aeronautic căzut la datorie în seara zilei de 2 martie 2022. Această tragedie, în care am pierdut 8 camarazi, a afectat fiecare militar al Armatei României. Toți suntem alături de familiile îndurerate și transmitem pe această cale sincere condoleanțe”, se arată într-un mesaj al Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri ai Forțelor Aeriene.

Acțiuni de comemorare au avut loc, joi dimineața, în toate unitățile militare din Garnizoana Buzău , inclusiv la sediul comandamentului:

”Camaradereşte şi sufleteşte, întregul personal militar şi civil din cadrul Diviziei 2 Infanterie „Getica” îşi exprimă deplina compasiune faţă de familiile îndoliate, greu încercate de dureroasa pierdere”, apare într-un comunciat al comandamentului Diviziei 2 Infanterie Getica.