Actualitate

Dosarul de hărțuire sexuală întocmit pe numele secretarului Primăriei, Eduard Pistol, clasat de Parchet

Dosarul secretarului general al Primăriei Buzău, Eduard Pistol, acuzat de agresiune sexuală de către două angajate din subordine a fost, recent, clasat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău.

Soluția procurorului a fost confirmată, miercuri seară, la FOCUS TV, la emisiunea Focus News, de către primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, care a precizat că documentul emis de Parchet a ajuns, deja, la Palatul Comunal. Primarul Toma a mai declarat, în același context, că plângerile împotriva lui Pistol au fost o „făcătură” și că procurorii au apreciat că „fapta nu există”.

Reamintim că ancheta a fost declanșată acum doi ani, după ce două salariate din Primăria Buzău au declarat în fața procurorilor că au fost victimele unor acțiuni de hărțuire sexuală, vinovatul fiind secretarul general din Palatul Comunal, Eduard Pistol. Pe parcursul anchetei, echipa de polițiști judiciari și procurorul de caz s-au schimbat, iar dosarul a trebuit, luat la un moment dat, de la capăt.

Cele două femei au acum posibilitatea, conform legii, să conteste în instanță soluția Parchetului, ceea ce, se pare, că una dintre ele o va și face, în curând.