Actualitate

Două coduri portocalii emise pentru județul Buzău! Meteorologii anunță viscol și vânt puternic

Weekendul vine cu vremea rea în întreaga regiune. Avertizarea vine din partea meteorologilor care au emis vineri dimineață două coduri portocalii care vor cuprinde și județul Buzău. Atât sâmbătă cât și duminică va fi vânt puternic și viscol, în special în zona de munte. În aceste condiții, la nivelul Prefecturii Buzău se va forma Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției.

Primul cod portocaliu va intra în vigoare sâmbătă la ora 14. Avertizarea emisă de meteorologi vizează Carpații Meridionali și  Carpații de Curbură unde sunt prognozate intensificări susținute ale vântului cu rafale de 80…110 km/h, ninsori, viscol iar vizibilitatea va scădea sub 50 m. Avertizarea este valabilă până la duminică la ora 10.00.

Al doilea cod portocaliu, valabil inclusiv în județul Buzău, va intra în vigoare tot sâmbătă dar la ora 18.00 și va fi valabil tot până duminică la ora 10. În acest interval vântul va sufla cu putere, fiind prognozate viteze ale vântului la rafală de până la 90 de km la oră.

”Având în vedere avertizarea cod portocaliu care vizează județul Buzău, prefectul județului, Daniel Țiclea, a dispus completarea CJCCI, cu ora intrării în vigoare a avertizării, cu reprezentanți ai următoarelor instituții: ISU, IPJ, IJJ, Electrica, SDN și Consiliul Județean”, a anunțat Prefectura Buzău.