SĂNĂTATE Social

DOUĂ ELEVE ALE UNOR ȘCOLI MARI DIN MUNICIPIU, CONFIRMATE CU CORONAVIRUS. Și un alt profesor a fost testat pozitiv

Doi copii de 13 și respectiv 16 ani, elevi ai unor școli din municipiul Buzău,  au fost confirmați, joi, cu infecție cu coronavirus.  De asemenea, un cadru didactic de la Centrul de Educație Incluzivă a fost testat pozitiv.

 Pacienta de 16 ani confirmată cu coronavirus învață la Colegiul Hasdeu, însă săptămâna trecută ea a fost în seria elevilor care au învățat online, de acasă. Cum luni și marți, copiii au participat la lecții online, după alegerile de duminică, nu sunt riscuri de transmitere a coronavirusului  în rândul colegilor și profesorilor, spun epidemiologii de la DSP.

Cea de-a elevă confirmată cu COVID-19 este de la Școala 5 din Buzău iar înainte de zilele în care s-a învățat online ea a fost fizic la cursuri alături de colegii si de profesorii ei. In acest caz, Direcția de Sănătate Publică analizeaza încă situația epidemiologică, cel mai probabil Consiliul de Administrație al școlii 5 urmând a propune ca respectiva clasă în care a fost confirmat un caz de COVID -19 să treacă în sistem de învățământ online, timp de 2 săptămâni.

 În afara celor două eleve de la Hasdeu și de la Școala 5 confirmate cu coronavirus, în județul Buzău,  mai sunt în izolare, pozitivi fiind, 9 profesori și alți 4 elevi.

Este vorba despre cadre didactice și copii care provin din unitățile de învățământ închise din cauza confirmării unor cazuri de COVID-19. Este vorba despre grădinița din Mătești, Școala Izvoru Dulce, Colegiul Economic Buzău, o grupă din cadrul Grădiniței Bobocei Buzău și Școala nr. 1 Râmnicu Sărat.

 De asemenea, un  cadru didactic de la Centrul de Educație Inclusivă a fost testat pozitiv, fiind raportat joi. În acest caz, ancheta epidemiologică a scos la iveală că respectivul cadru didactic nu ar avea contacți direcți în unitate.