Actualitate

Două festivaluri cu tradiție revin după o pauză impusă de pandemie. Nume grele ale rock-ului și blues-ului vin la Buzău. Când se întâmplă evenimentul

Iubitorii de muzică rock și de blues din Buzău au un motiv de bucurie. Două dintre cele mai îndrăgite festivaluri din această sferă muzicală își unesc forțele pentru a oferi buzoienilor muzica pe care o iubesc. Evenimentul va avea loc în perioada 17-19 decembrie, când pe scena din Buzău vor urca mai multe trupe autohtone care vor încerca să reaprindă flacăra „vinovaților fără vină”.

După o pauză de un an impusă de situația pandemică, cele două festivaluri, Top T și Bluzău, vor împărți scena pentru a putea oferi iubitorilor de muzică rock și blues șansa de a asculta trupele favorite, dar și de a socializa și de a depăna amintiri din vremea „rockotecii”. Este pentru a doua oară când cele 2 festivaluri își unesc forțele. Prima dată acest lucru s-a întâmplat în 2018.

„Sunt 2 brand-uri cunoscute ale Buzăului. Top T este la a 32-a ediție, prima ediție a fost acum 38 de ani, dar au mai fost câteva pauze și este în continuare cel mai vechi festival de rock din țară, iar Bluzău are 23 de ediții și este printre cele mai constante festivaluri de blues din România. Pentru public este o ocazie de a vedea nume importante ale genului, plus este o ocazie bună de socializare.” a declarat organizatorul celor 2 festivaluri, Tolea Postovei.

Pe scena din Casa Tineretului Buzău vor urca trupe rock precum Cargo, Timpuri Noi, Dirty Shirt, Robin and the Backstabbers, dar și trupe de blues precum Hot Leeks, Oxigen și Stones Free. Toate aceste trupe au influențat scena muzicală românească timp de decenii.

Top T este cel mai vechi festival de muzică rock din România, având 32 de ediții începând cu anul 1983. De-a lungul anilor, festivalul a găzduit cei mai importanți artiști români de gen și a constituit o rampă de lansare pentru multe nume ajunse în fruntea muzicii rock din România.

Festivalul Bluzău, inițiat în 1995 de un grup de inimoși iubitori de muzică din Buzău împreună cu omul de cultură Florian Pittiș, a fost un reper în elita manifestărilor de gen care promovează valorile autentice, creațiile originale și prestațiile „live”. Prin caracterul său cosmopolit și internațional, Bluzău a găzduit în cele 23 de ediții artiști și formații de frunte din România, dar și nume din Republica Moldova,  Franța, Germania, Canada, Statele Unite ale Americii, Serbia, Israel, Bulgaria, Ungaria.

Festivalul este organizat de Asociația Hair Redivivus Buzău și Fundația pentru Tineret Buzău în parteneriat cu Centrul Cultural “Alexandru Marghiloman” Buzău, Primăria Buzău și Consiliul Județean Buzău.

Festivalul se va organiza în perioada 17-19 decembrie, la Casa Tineretului Buzău, pe Strada Mesteacănului, nr. 1. Accesul la festival va fi permis doar persoanelor care prezintă un certificat COVID 19 care să ateste vaccinarea cu ultima doză cu cel puțin 10 zile înainte de data concertului sau trecerea prin boală în maxim 180 de zile înainte de concert. Biletele sunt limitate, iar pentru mai multe detalii puteți accesa AICI.