Actualitate SĂNĂTATE

DOUĂ FOCARE COVID-19 LA SPITALUL JUDEȚEAN BUZĂU. Personalul și pacienții, testați. Ce alte măsuri au fost luate

În plină pandemie de coronavirus, când secțiile COVID ale celui mai mare spital din județul Buzău sunt ocupate la capacitate maximă, Spitalul Județean se confruntă și cu o altă problemă. Recent, au apărut noi focare de coronavirus la nivelul unității spitalicești, după ce mai mulți pacienți internați s-au dovedit a fi infectați cu SARS CoV-2. Imediat au fost luate măsuri specifice iar pacienții infectați au fost izolați.

Primul focar a fost depistat la nivelul Secției Cardiologie, iar celălalt la Neurologie. În primul focar au fost confirmate 4 cazuri, iar în cel de-al doilea 5 cazuri pozitive, în ambele cazuri fiind vorba despre pacienți. Pentru limitarea răspândirii virusului, în ambele secții declarate focar au fost luate măsuri de urgență. A fost efectuată dezinfecție terminală, persoanele depistate cu coronavirus au fost izolate. În același timp, întreg personalul și pacienții internați pe cele două secții au fost testați. Totodată, au fost intensificate măsurile de curățenie.

În ceea ce privește Secția Cardiologie a Spitalului Județean Buzău, aici își desfășoară activitatea 47 de persoane, în timp ce la Neurologie sunt 49.