Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Berca Șansa de Pogoanele

DOUĂ FOCARE NOI DE CORONAVIRUS ÎN BUZĂU. Numărul focarelor a ajuns la 12

Două focare noi de coronavirus au fost depistate, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău. dacă miercuri erau 10 focare active, joi s-a ajuns la 12. Ultimele două focare de boală au fost confirmate în două centre sociale. Este vorba despre Centrul de Asistență Medico-Socială Pogoanele, cu 8 persoane confirmate pozitiv, și despre Căminul de bătrâni Filantropia Berca unde sunt nu mai puțin de 28 de cazuri.

Iată lista completă a focarelor active de coronavirus din județul Buzău:

-Centrul de Asistență Medico-Socială Pogoanele: 8 persoane confirmate pozitiv.

Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate Covid-19 în unitate sanitară sau domiciliu, după caz; identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora; testarea personalului și asistaților; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2.

-Căminul de bătrâni Filantropia Berca: 28 persoane confirmate pozitiv.

Măsuri instituite: izolarea persoanelor confirmate COVID-19 la nivelul unității sau domiciliu, după caz; identificarea contacților direcți ai cazurilor confirmate și carantinarea acestora; izolarea personalului și asistaților; intensificarea măsurilor de curățenie și dezinfecție cu respectarea măsurilor de prevenire SARS CoV-2; aplicarea procedurilor de curățenie și dezinfecție cu firmă specializată.

-Spitalul Județean de Urgență Buzău- Secția Neurologie: 26 persoane confirmate pozitiv.

-Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Psihiatrie cronici 7 Ojasca: 95 persoane confirmate pozitiv.

-Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Psihiatrie III: 33 persoane confirmate pozitiv.

-Colegiul Național  ”Mihai Eminescu” (din municipiul Buzău): 3 persoane confirmate pozitiv.

-Spitalul de Boli Cronice Smeeni: 6 persoane confirmate pozitiv.

-Școala gimnazială nr. 1 Râmnicu Sărat: 3 persoane confirmate pozitiv.

-Liceul cu Program Sportiv (municipiul Buzău): 4 persoane confirmate pozitiv.

-Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Psihiatrie Cronici 5- Ojasca: 5 persoane confirmate pozitiv.

-Garda Națională de Mediu- Comisariatul Județean Buzău: 3 persoane confirmate pozitiv.

-Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță Săpoca- Secția Psihiatrie Cronici 6- Ojasca: 5 persoane confirmate pozitiv.