Actualitate

DR. CARMEN SCÎNTEI, PRIMA REACȚIE, EXCLUSIV: “Confirmarea infecției a venit când eram în spital, nu când eram la DSP”

Medicul epidemiolog, Carmen Scîntei, reacționează după ce procurorii au anunțat deschiderea unui dosar care vizează fapte de zădărnicirea combaterii bolilor. Șefa epidemiologilor din Buzău a vorbit în exclusivitate pentru Focus Tv despre acuzațiile care i se aduc. Carmen Scîntei, acuzată că a mers la serviciu și după ce a intrat în contact cu o persoană confirmată COVID-19, dar și după ce chiar ea a fost depistată pozitiv, a relatat exact cum au stat lucrurile.

Dr. Carmen Scîntei a declarat pentru Focus Tv că persoana pozitivă cu care a intrat în contact la finele lunii iunie a fost soțul său, care s-a întors de la locuința deținută la țară, a trecut pe acasă pentru câteva minute și apoi a mers direct la spital, unde a fost confirmat cu coronavirus. În următoarea săptămână, spune Carmen Scîntei, a fost testată de 3 ori pentru coronavirus iar rezultatele au fost negative. La un moment dat, s-a internat pentru că se simțea rău. A doua zi după internare i-au fost prelevate probe și abia apoi, cel de-al patrulea test COVID-19 a fost pozitiv. Practic, spune medicul Scîntei, confirmarea infecției cu coronavirus a venit în perioada în care se afla în spital, și nu când era în activitate la DSP.

Într-un comunicat de presă remis miercuri, 5 august, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău anunță că fac verificări într-un dosar pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Potrivit anchetatorilor, în perioada 25 iunie-1 iulie, angajatul Direcţiei de Sănătate Publică Buzău nu s-ar fi izolat la domiciliu, deşi  la data de 25 iunie ar fi intrat în contact cu o persoană confirmată ca fiind infectată cu COVID-19. Procurorii susțin că reprezentantul DSP și-ar fi continuat activitatea profesională în cadrul instituţiei chiar şi după data 29 iunie, zi în care ar fi fost testat pozitiv cu coronavirus.