Actualitate Șansa de Nehoiu Șansa de Pogoanele

EXCLUSIV: ZECI DE LOCALITĂȚI, FĂRĂ NICIUN CAZ ACTIV DE CORONAVIRUS! Iată unde s-ar putea deschide școlile, fără probleme, pe 14 septembrie

Elevii din cel puțin 23 de localități din județ s-ar putea întoarce în bănci începând cu 14 septembrie. Este vorba despre localitățile care pot fi considerate cele mai sigure deoarece de la începutul pandemiei aici a fost înregistrat cel mai mic număr de infectări cu SARS-CoV-2.

Ultima centralizare a autorităților arată că în aceste 23 de localități, de la începutul pandemiei și până pe 4 august, a fost înregistrat un singur caz sau chiar niciunul. Astfel, dacă cifrele ar rămâne neschimbate până pe 14 septembrie, atunci situația ar permite Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să aplice scenariul verde pentru reluarea cursurilor.

7 comune fără niciun caz COVID-19

Concret, vorbim despre 7 comune unde nu a fost înregistrat niciun caz de COVID-19. Este vorba despre Murgești, Pardoși, Cătina, Siriu, Cănești, Chiliile și Luciu.

16 comune cu doar o singură persoană infectată

În alte 16 comune, până acum, a fost înregistrat câte un singur caz de coronavirus, respectiv Florica, Movila Banului, Năieni, Săhăteni, Bălăceanu, Mărgăritești, Cozieni, Odăile, Bisoca, Sărulești, Calvini, Chiojdiu, Pardoși Viperești, Bozioru și Largu. Important este și faptul că între timp, multe dintre aceste persoane s-au vindecat astfel că pe 4 august în unele dintre aceste localități nu mai era niciun caz de boală activ.

23 de localități nu au niciun caz activ

Pe de altă parte, sunt, în prezent, 23 localități unde, deși au fost confirmate numeroase persoane, în acest moment nu mai este niciun caz activ. De exemplu, C.A Rosseti unde au fost diagnosticate 6 persoane, iar acum toate sunt vindecate. La fel și la Rușețu unde au fost diagnosticate 7 persoane, dar unde acum nu mai e niciun caz activ. Și în Râmnicelu ar putea reveni elevii la școală pentru că toate cele 35 de persoane diagnosticate în trecut sunt acum vindecate.

În municipiul Buzău erau, pe 4 august, 391 de cazuri active, în municipiul Râmnicu Sărat 45, la Nehoiu 18, Pogoanele, 3 și la Pătârlagele, 2.

Totuși, la începerea anului școlar se va ține cont de evoluția cazurilor active și a confirmărilor înregistrate cu două săptămâni în urmă, deci situația valabilă după 1 septembrie.