POLITICĂ

Dragnea își face partid la Buzău. Cine ar putea pune bazele noii formațiuni politice

Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, își face partid. Cel puțin așa susține cel care i-a rămas prieten fidel, chiar și când Dragnea a fost închis pentru corupție, anume revoluționarul Codrin Ștefănescu, fapt, de altfel, recunoscut și de liderul social-democraților, deputatul Marcel Ciolacu. Altminteri, Ciolacu le-ar fi spus colegilor la Neptun că Dragnea își face partid cu Teodor Meleșcanu și se va numi ApR . Lucrurile sunt, însă, mai avansate decât s-ar putea crede la prima vedere, iar la Buzău se constată „ mișcare de trupe”. Codrin Ștefănescu s-a interesat deja despre cine ar putea pune bazele unei noi formațiuni politice în județul Buzău.

De exemplu, spun surse din anturajul lui Codrin Ștefănescu, „acesta și-a găsit o persoană care să asume organizarea unei filiale politice a partidului.” Ștefănescu a sunat, susțin aceleași surse, un om politic buzoian care a declinat oferta de a iniția planurile pentru crearea respectivei formațiuni politice, dar i-a recomandat un afacerist care dorește să se implice direct într-o astfel de chestiune. Ar fi vorba, potrivit informațiilor noastre, de un afacerist care deține  un cunoscut lanț de fast-food-uri în Buzău, care, printre altele, este și revoluționar cu patalama.

Se pare că respectivul s-a apucat serios de lucru și a luat legătura cu mai mulți nemulțumiți din partidele cu reprezentare la Buzău. Rămâne de văzut ce aderență cu adevărat va avea la nivelul județului Buzău noua formațiune politică, aflată acum în „chinurile facerii”.