POLITICĂ

“Nu am nici cea mai mică intenție să intru în conflict cu cineva.” Primele declarații ale noului lider al PSD Buzău, Lucian Romașcanu

“Nu am nici cea mai mică intenție să intru în conflict cu cineva. Eu vreau să fac performanță cu echipa pe care o am.” Sunt declarațiile făcute de Lucian Romașcanu, la Focus Tv, la doar câteva ore de la numirea în funcția de președintele interimar al PSD Buzău.

Noul lider al social democraților buzoieni a vorbit despre împrejurările numirii sale la vârful organizației județene a PSD Buzău, dar și despre planurile sale de viitor.

“Este o numire interimară, consider că o funcție trebuie s-o câștigi. În momentul de față, pentru că Marcel Ciolacu e foarte ocupat cu conducerea partidului la nivel național, se simțea nevoia unui om care să se ocupe direct de organizație, și a considerat, împreună cu cei din Buzău, că aș putea onora această sarcină. E o șansă pe care Marcel Ciolacu mi- a dat-o și cred că am și avut succes și am fost și foarte norocos pentru că am fost și ministru, și președintele comisiei, președinte de delegație a Parlamentului la Adunarea Parlamentară OSCE, acum sunt liderul grupului senatorial PSD, sunt poziții onorante și mi-ar plăcea să continui în direcția asta. Nu s-a discutat de o candidatură a mea la Consiliul Județean și așa mai departe.”

Numirea lui Lucian Romașcanu la vârful PSD Buzău ar putea genera mișcări importante în tabăra social-democraților. Asta ținând cont de poziționarea noului lider în ceea ce privește conflictul dintre primarul Constantin Toma și președintele CJ, Petre Emanoil Neagu. Senatorul Lucian Romașcanu este cunoscut pentru apropierea primarul Toma. Ba chiar, la un moment dat, anul trecut, Romașcanu a fost propus de Constantin Toma pentru a candida la funcția de președinte al CJ, în locul lui Neagu. Așa că numirea lui Romașcanu la vârful organizației ar putea aduce noi evoluții în acest conflict. Asta, deși, momentan, noul lider al PSD Buzău transmite un mesaj de unitate.

„Petre Emanoil Neagu și Constantin Toma sunt două personalități puternice și vă spun, din afara acestui conflict, deși nu cred până la urmă că e un conflict, e bine pentru Buzău. Această competiție internă a dus la progres și pentru municipiu, și pentru județ. O să stăm la masă, să vedem ce se poate face, dar important este ca ceea ce au dumnealor de făcut, din pozițiile pe care le ocupă, să se întâmple. Nu intră nimeni în politică pe baza declarațiilor de dragoste, intră să fie eficienți, să-și facă treaba, și dovadă faptul că lucrurile merg bine în ambele părți. Avem foarte multe lucruri de construit împreună.”

Mai mult, Lucian Romașcanu a declarat, la Focus Tv, că nu are nimic de împărțit cu președintele Consiliului Județean și nici nu se gândește la o acțiune împotriva acestuia.

“Nu este o poziție câștigată în baza unui program politic care include o acțiune sau alta în ceea ce îl privește pe domnul Neagu. Sunt interimar, lucrurile trebuie făcute să funcționeze cu resursele pe care le avem și nu am nici cea mai mică intenție de a intra într-un conflict cu cineva. Pe domnul Neagu îl știu de atâția ani, pe domnul Toma la fel. N-am avut niciun conflict, niciodată. Eu am o formație de om care a lucrat în privat și tipul ăsta de mentalitate nu poate fi schimbat în 5 ani. Eu vreau să fac performanță cu echipa pe care o am, întotdeauna am lucrat cu echipele pe care le-am condus, și sunt convins că vom găsi soluții. În politică trebuie să te uiți cine e beneficiarul final, respectiv omul”, a adăugat liderul interimar al PSD Buzău, Lucian Romașcanu.

Nu mai departe de finele săptămânii trecute, Petre Emanoil Neagu s-a dezlănțuit și a făcut o serie de acuzații la adresa colegilor de partid. Detalii, AICI.