Actualitate POLITICĂ

Noul lider al PSD despre conflictul din partid: ”Doar diferențe de opinie”. Totuși, vineri, întâlnire tête-à-tête între Romașcanu și Neagu

Senatorul Lucian Romașcanu a participat joi la prima conferință de presă de la momentul la care a fost numit lider interimar al filialei județene a PSD Buzău. La întâlnire, la stânga lui Romașcanu, s-a aflat primarul Constantin Toma,  nimic surprinzător, însă a lipsit președintele Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu. Până la urmă, nici acest fapt nu a reprezentat o surpriză, dat fiind că la un moment dat relația dintre Romașcanu și Neagu s-a tensionat pe fondul propunerii de către Toma a senatorului drept candidat la funcția de șef al CJ, deși Neagu avea deja un mandat în față și fusese nominalizat de către partid ca fiind cel care va beneficia de sprijin pentru încă 4 ani în fruntea Consiliului. În plus, este de notorietate deja că între Toma și Neagu nu sunt mari simpatii, ci din contră, se simte greu în aer tensiunea.

Proaspăt ales lider al PSD Buzău, senatorul Lucian Romașcanu, a negat existența unui conflict între Toma și Neagu, admițând totuși că ceva, ceva este, însă doar la nivel de diferență de opinie. Totodată, Romașcanu a explicat că nici între el și Neagu nu ar fi rămas resentimente de pe vremea când senatorul a fost propus de Toma să intre în cursa pentru președinția Consiliului Județean:

”Nu vreau să-i spun conflct. Spuneți-mi dacă acest aparent conflict a pus vreo frână dezvoltării Buzăului atât ca municipiu cât și ca județ. Și domnul Neagu și domnul Toma sunt reprezentanți extrem de importanți ai PSD care gestionează niște lucruri extrem de importante iar diferențele de opinie au putut da impresia de conflict datorită ieșirii în spațiul public înainte de a sta la masă.  (..) Eu am cu domnul Neagu un dialog constant. (..) Domnul Neagu este în continuare președinte executiv al PSD Buzău și vineri dimineață voi avea o întâlnire cu dumnealui pentru a lămuri și aceste lucruri legate de poziționarea lui în partid, ca funcție”, a declarat Lucian Romașcanu.

Președintele interimar al PSD Buzău a explicat și motivul care l-a ținut departe pe Neagu de conferința de joi:

”Avem două absențe notabile astăzi pe domnul președinte Neagu, a zis că vine, m- a sunat și m-a anunțat că au venit cei de la UNESCO din Elveția, apoi e o ședință cu 18 primari din Ținutul Buzăului pentru a duce la îndeplinire acel proiect de a integra Ținutul Buzăului in UNESCO iar a doua absență e domnul Adi Petre. El  e plecat, poate o să vină momentul să vorbim despre un gest minunat pe care-l face el”, a declarat Romașcanu.