Actualitate Șansa de Ramnicu Sărat

UN MEDIC PENSIONAR DIN SPITALUL SUPORT, PRIMUL RÂMNICEAN VACCINAT! Cum se simte după imunizare

Spitalul Suport COVID-19 din Râmnicu Sărat a fost ultima unitate medicală care a primit în cursul zilei de 4 ianuarie primele dozele de vaccin anti-COVID. Deși, aici, imunizarea era programată să înceapă abia e 6 ianuarie, primele cadre medicale au fost de acord ca serul să le fie administrat încă de la sosirea vaccinului, adică cu două zile mai devreme.

vaccinare Mirela Iorgu, medic epidemiolog Rm-Sărat

Prima persoană vaccinată a fost unul din medicii care deși au împlinit vârsta pensionării continuă să îngrijească pacienții. Este vorba despre medicul cardiolog despre care directorul medical, Felicia Vasile, a spus, într-o declarație pentru sansanews.ro, că a așteptat cu nerăbdare sosirea serului motiv pentru care a dorit să fie prima persoană vaccinată. Asta deși, inițial, se știa că medicul epidemiolog Mirela Iorgu va fi cea care va primi prima doză cu serul anti-COVID.

”În prima zi, au fost vaccinate 15 persoane chiar dacă programarea și calendarul întocmit înainte de sărbători era prevăzut ca imunizarea să fie realizată între 6 și 9 ianuarie. Doamna doctor cardiolog a fost prima persoană vaccinată. Dânsa a așteptat sosirea vaccinului și chiar și-a dorit să fie prima persoană care primește serul. Până acum nu a avut nicio reacție adversă”, a declarat, pentru sansanews.ro, Felicia Vasile, directorul medical.

Lista celor care s-au înscris inițial pentru a primi serul anti-COVID, în această primă tranșă de vaccin, cuprinde 77 de persoane, însă, spun reprezentanții unității medicale, cifra este în continuă dinamică.

Felicia Vasile, director medical

Deocamdată, la spitalul la Râmnicu Sărat au fost trimise doar o sută de doze de vaccin, adică tot atâtea câte au fost repartizate și la Nehoiu, deși în spitalul suport este un număr mult mai mare de angajați și î același timp doritori de a primi serul salvator.  Directorul Direcției de Sănătate Publică Buzău, Cristina Ungureanu a explicat încă de la debutul campaniei de vaccinare că în ultima perioadă mai mulți angajați ai spitalului s-au îmbolnăvit, sunt în concedii medicale, sau în izolare, fiind contacți direcți ai cazurilor confirmate, dar că situația se va schimba pe parcursul campaniei.

”Pentru că la Râmnicu Sărat, deși în mare parte și-au dat consimțământul aproape toți angajații, ulterior au apărut îmbolnăviri, noi cazuri confirmate în rândul personalului. Dar situația nu va fi aceeași. Acum suntem la început. Ne dorim ca după ce revin în activitate să ia act de acest proces și să se vaccineze”

În total, de la debutul pandemiei, în spitalul suport COVID-19 de la Râmnicu Sărat au fost înregistrate mai mult de 50 de cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, în rândul personalului.