Alertă Coronavirus Buzău

DRAMATIC! Paturi libere la ATI doar după moartea unora dintre pacienții care le ocupă. Situația la zi în criza coronavirusului, la Buzău

46 de noi infectări cu coronavirus la Buzău, 2 decese  în rândul bolnavilor cu COVID și 3 paturi libere la Terapie Intensivă.

Aceasta este situația la zi în criza coronavirusului, la Buzău. Conform raportărilor autorităților de sănătate publică, în ultimele 24 de ore, 46 de buzoieni cu vârste cuprinse între 13 și 90 de ani au fost confirmați pozitivi la coronavirus. Jumătate dintre ei au primit diagnosticul după ce au fost testați cu teste rapide. Unul dintre bolnavi provine din Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului.

Tot marți, sunt raportate două noi decese în rândul bolnavilor cu COVID.  Este vorba despre un bărbat de 81 de ani din Siriu și despre o femeie de 91 de ani din Odăile. Ambii au sfârșit în Spitalul Municipal din Rm.Sărat unde fuseseră aduși după confirmarea diagnosticului de COVID.

In ceea ce privește situația la zi a paturilor de terapie intensivă din spitalele buzoiene,  lucrurile  sunt în continuare la fel de grave, ca în ultimele săptămâni.

În Spitalul Județean Buzău nu e nici un loc liber la ATI, în timp ce la Rm.Sărat sunt disponibile 3 paturi, după decesul unor bolnavi.  Acestea vor fi ocupate însă rapid, în orele următoare, dat fiind că în continuare sunt mulți bolnavi în stare gravă.