Actualitate

UPDATE:AUTOTRENURI DERAPATE! DRUM INTENS CIRCULAT, BLOCAT DIN CAUZA POLEIULUI! Circulație îngreunată și pe alte șosele (VIDEO)

UPDATE: Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, pe DN2E85 Urziceni – Buzău, localitatea Cotorca(jud. Buzău)circulația rutieră este întreruptă, după ce mai multe autotrenuri au derapat din cauza poleiului și au rămas imobilizate pe suprafața de rulare.

Pentru a preveni producerea unor accidente a fost luată măsura restricționării traficului dinspre Buzău.

Autovehiculele sunt oprite în localitatea Căldărușanca.

Pentru reducerea riscului de implicare în accidente rutiere, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zonele vizate, să circule cu viteză redusă, adaptată condițiilor unui carosabil umed, alunecos sau acoperit cu zăpadă sau polei să folosească sistemele de iluminare-semnalizare şi de climatizare-dezaburire, să păstreze o distanţă suficient de mare între autovehicule pentru a putea opri în siguranţă dacă situația o impune, să utilizeze cu precădere frâna de motor pentru reducerea vitezei, evitând bruscarea comenzilor autovehiculului.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Problemele cauzate de primul episod de iarnă continuă, iar situația devine din ce în ce mai serioasă. În acest moment, un tronson de drum intens circulat este blocat, iar traficul a fost redirecționat.

De mai bine de 24 de ore, Buzăul se află sub avertizare de vreme rea, iar drumarii sunt, pentru a doua noapte, în stradă acționând pentru a curăța străzile de zăpadă și polei. Totuși, utilajele sunt depășite de situație motiv pentru care reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție au luat decizia de a redirecționa traficul de pe DN2E85.

” Pe DN2E85, între km. 68(lim.jud.Ialomita) și 78,în zona Caldarusanca, polei generalizat pe partea carosabilă. S-a luat măsură restricționarii traficului rutier, până la restabilirea viabilitatii părții carosabile. Traficul este redirecționat la acest moment pe ruta  Buzău-Ploiesti”, anunță IPJ Buzău.

De asemenea, IPJ anunță că se circula cu dificultate, din cauza poleiului format pe partea carosabilă, pe următoarele tronsoane de drum:

  • DN2C- între Padina și Smeeni
  • DJ 203 D – între Smeeni și Țintești.

Pe toate tronsoanele intervin utilaje, drumarii acționând cu zeci de mașini și cu material antiderapant.

”Vă recomandăm să conduceți prudent și adaptați permanent viteza de rulare la condițiile de drum! Folosiți preponderent frâna de motor și nu bruscat comenzile autovehiculului și nu va angajați în depășiri,în condițiile meteorologice actuale, aceasta manevră prezentând un risc crescut! Respectați indicațiile polițiștilor rutieri întâlniți în trafic!”, recomandă polițiștii de la Rutieră.

Avertizarea de vreme rea emisă de meteorologie pe 8 decembrie la ora 14 și prelungită astăzi la ora 10 este valabilă până mâine la ora 10.