Actualitate

Drumul spre Vulcanii Noroioși, plin de gropi . Buzoiancă: ”Chiar suntem privilegiați și noi ce facem?”

Critici pentru starea drumului de acces către Vulcanii Noroioși, adresate de o buzoiancă venită acasă, în minivacanța de Sfânta Maria. Într-o postare pe o rețea de socializare, este semnalată starea precară a șoselei, dar și faptul că, în week-end-ul prelungit, un număr mare de turiști a încercat să ajungă la acest obiectiv turistic.

” M-am născut în Pleșcoi și pe perioada verii locuiesc în casa părintească. Astăzi am fost până la Vulcanii Noroiosi –  Rezervație naturală de tip botanic și geologic –  și mi-a fost rușine că sunt din zonă ( chiar dacă eram cu mașină de București pentru că acolo locuiesc permanent). Poate sunteți curioși de ce. Drumul este sub orice critică. Bani aruncați nu știu căror firme care au “reparat” ( peticit ) în dorul lelii asfaltul. Mașini din toate colțurile țării, mașini din străinătate care încercau să străbată acest drum în așa fel ca suspensiile să nu fie afectate.  Ne-a dat Dumnezeu o zonă rară din toate punctele de vedere în care să locuim. Chiar suntem privilegiați și NOI, ce facem ? Domnilor, această Rezervație este de interes național , chiar internațional. De ce nu profităm, de ce ne batem joc ????” scrie buzoianca. 

De asemenea, despre starea drumului de acces către Vulcanii Noroioși au mai atras atenția și alți turiști care au ajuns în zonă. De exemplu, în luna mai, tot printr-o postare pe Facebook, se scria:

” Ținutul Buzăului, drumul județean DJ 102 F care asigură accesul la Vulcanii Noroioși, la început de sezon, mai exact de 1 mai. De două săptămâni au început să frezeze asfaltul, bineînțeles fără nicio logică, aleatoriu, o groapă da, două trei, ba și, uite-așa, ei se fac că lucrează, iar noi ar trebui să-i și credem. Sigur, drumul astfel frezat cu praguri de peste 5 cm în asfalt va rămâne așa vreo două luni, să vadă turiștii din toată țara că în Buzău “se lucrează” la infrastructura turistică. Din păcate concluzia este una, nici anul acesta nu se va reabilita drumul județean DJ 102 F, nici măcar până la Vulcanii Noroioși”.

Postarea era însoțită și de câteva fotografii:

Consiliul Județean Buzău anunță că pregătește licitația pentru lucrările de reabilitare a șoselei. Banii vor veni de la Guvern, dar și din bugetul Consiliului Județean:

”Pe Programul Anghel Saligny o să avem finanțare atât de la Guvern, cât și de la Consiliul Județean, pe fonduri proprii, să reabilităm drumul de la Vulcanii Noroioși. Am și terminat proiectarea, așteptăm încărcarea documentelor pe site-ul Ministerului Dezvoltării,  să semnăm contractul de finanțare și să dăm drumul la licitația de execuție”, a spus Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Turiștii care au ajuns la Vulcanii Noroioși în ultima vreme au mai semnalat lipsa coșurilor de gunoi în rezervație, dar și toaletele neigienice. Rezervația este în custodia Agenției pentru Arii Protejate, instituție aflată în subordinea Guvernului.