Actualitate SĂNĂTATE

Evoluția COVID-19, cu trei săptămâni înaintea începerii anului școlar. Ce spun oficialii din sănătate

Tot mai puține cazuri de infecție cu SARS-CoV-2 în Buzău. Este anunțul venit de la Direcția de Sănătate Publică Buzău cu trei săptămâni înaintea începerii noului an școlar. Cu alte cuvinte, valul șase al pandemiei pare că bate în retragere ceea ce reprezintă o veste foarte bună pentru ca elevii să revină în bănci în condiții epidemiologice sigure și fără restricții.

Astfel, dacă în urmă cu două săptămâni am avut la Buzău chiar și aproape 150 de cazuri noi COVID -19 într-o zi, marți, 16 august, DSP a raportat doar 18 persoane diagosticate cu infecția cu SARS-CoV-2.

”În ultimele 24 de ore, la nivelul județului Buzău s-au înregistrat 18 cazuri noi de infectare cu coronavirus(16 cazuri noi de infectare si 2 cazuri de reinfectare).Pacienții au vârste cuprinse între 3 luni și 77 ani”, se arată în raportul DSP.

De asemenea, se observă și o scădere a ratei de pozitivare. Practic din 164 de teste făcute, doar 18 au fost pozitive.

O altă veste bună o reprezintă și faptul că starea persoanelor diagnosticate este una bună ceea ce face și ca numărul internărilor să fie din ce în ce mai mic.

” La acest moment, la S.J.U. Buzău sunt internate 58 de persoane infectate cu virusul SARS- COV2. 14 pacienți sunt internați în sectiaBoli Infecțioase, 11 la P.N.F., 3 la A.T.I., la Secția Pediatrie sunt 14 copii și 12 adulți, iar în U.P.U sunt 4 pacienți”, a spus Adriana Bunilă, purtător de cuvânt Spitalul Județean Buzău.

De la începutul pandemiei, în Buzău au fost confirmate cu Covid-19 aproape 42.000 de persoane.