Actualitate

O nouă stațiune balneoclimaterică, în apropierea Buzăului. Turiștii vor avea și un parc de aventură, roller coaster și tiroliene

Tratamente cu ape minerale și aventură parc în același loc. Asta și-au propus autoritățile comunei Vizantea Livezi pe care vor să o transforme în prima stațiunea balneoclimaterică din județul Vrancea. De altfel, proiectul este deja demarat iar primarul comunei spune că, în total, în următorii doi ani, vor fi făcute investiții de 12 milioane de euro.

Cu alte cuvinte, în maxim doi, termenul anunțat de primarul Dragoș Ciubotaru, într-o intervenție la Focus TV, buzoienii vor avea la o distanță pe care o pot parcurge în aproape două ore un tărâm de vis și mai ales la prețuri mult mai mici decât cele practicate în prezent de alte zone cu același specific din țară.

Promisiunile îi aparțin tot primarului Dragoș Ciubotaru care a explicat la Focus News că zona dispune de izvoare cu ape minerale cu proprietăți curative cunoscute de 130 de ani și care au deja certificarea Ministerului Sănătății. Plecând de la această comoară a comunei, edilul a realizat un proiect ce prevede construirea unei baze de tratament moderne pentru care a accesat fonduri de la Compania Națională de Investiții. Doar acest proiect are o valoare de 8 milioane de euro.

„Este vorba despre o investiție care pune în valoare izvoarele minerale sulfuroase și sărate pe care le avem la Vizantea-Livezi, o investiție care era atât de necesară atât pentru sănătatea oamenilor cât și pentru dezvoltarea turistică a zonei. La noi e o zonă foarte frumoasă, din păcate dezvoltată zero pentru că nu am avut parte de proiecte pe zona de valorificare a izvoarelor și turism.

Prețul este unul major care integrează atât parte de cazare, cât și de restaurante, bază de tratament propriu-zisă care nu este numai bază de tratament, este o clădire cu amprentă de 1.500 metri pătrați, este subsol, parter și etaj 1. Nu avem doar tratament, ci avem și parte de agrement avem piscină de fizioterapie, relaxare dar avem și tot felul de cabinete, de exfolieri faciale, beauty și așa mai departe. Evident avem tratamentul cu apa minerală sulfuroasă, băi la cadă și tot felul de proceduri. Avem aparatură de aproximativ 1 milion de euro în dotări finanțată deja”, a spus primarul Drogoș Ciubotaru.

În paralel, edilul mai are și alte proiecte astfel încât investiția totală din zonă urcă până la 12 milioane de euro.

” Lângă amplasamentul bazei de tratament avem teren de aproximativ 27 de hectare unde vom pune în valoare un roller coaster. Vrem să facem și locul de joacă pentru copii și un parc aventura și ne dorim tare mult în următorii doi ani să le facem pe toate astfel încât oamenii să vină cu drag pentru că zona este foarte frumoasă și să le putem oferi tot felul de activități pentru petrecerea timpului”, a mai spus primarul.

În plus, la această stațiune vor avea acces inclusiv beneficiarii biletelor de tratament emise prin casele de pensii.

Lucrările au demarat deja, iar termenul de execuție de 24 de luni, iar investiția de la Vizantea –livezi reprezintă cea mai mare investiție de la zero în turismul balnear din Romania.