Actualitate

După ani întregi în care a furat tot ce i-a picat în mână, inclusiv din Casa Domnului, un individ din Vintilă Vodă s-a potolit brusc. Cum s-a produs ”minunea”

FOTO ARHIVA

Un tânăr din Vintilă Vodă, hoț cu state vechi, care a ajuns pe lista neagră a polițiștilor când nici nu împlinise 18 ani, a fost trimis, în cele din urmă, să se liniștească după gratii. Asta după ce a furat două mașini în aceeași noapte și s-a ascuns de polițiști mai bine de două luni.

Tânărul de 27 de ani, din Vintilă Vodă, era cunoscut polițiștilor din localitate. În urmă cu mai mulți ani, când nici nu împlinise 18 ani, a furat o mașină și s-a urcat la volan, deși nu avea permis. Apoi, în mai multe rânduri, a intrat în biserici și a furat bani și bunuri de valoare. Ulterior, a luat calea Capitalei. Vara aceasta a revenit la Vintilă Vodă, unde și-a reluat vechile obiceiuri.

Într-o noapte, la începutul lunii iulie, a intrat în curtea unei societăți comerciale din Beceni. A profitat de faptul că nu era niciun paznic în zonă dar și că două mașini erau lăsate descuiate, și cu cheile în contact. Mai întâi, s-a urcat la volanul unei autoutilitare pe care a abandonat-o după doar câțiva metri. A ales un autoturism, l-a pornit și s-a plimbat până la Ploiești, după care l-a abandonat.

Timp de două luni, polițiștii au făcut cercetări pentru a da de urma hoțului. L-au identificat ieri. Iar când au făcut verificări în bazele de date, au stabilit că tânărul de 27 de ani nu posedă permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracţiunilor de „furt în scop de folosinţă” şi „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Tânărul a fost reținut pentru 24 de ore. Vineri după amiază va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău, pentru luare măsurilor legale.