Este îngrijorare în rândul personalului medical și de sănătate publică din Buzău. Săptămâna aceasta a fost cea mai grea din ultimele șase luni. Pacienții cu simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 au venit unul după altul, iar aglomerația deja se simte la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean dar și în secția ATI, unde a fost, din nou, suplimentat numărul de paturi. În același timp, numărul mare de suspecți a determinat Direcția de Sănătate Publică să mărească cu aproape 50% capacitatea de testare.
Secțiile Spitalului Județean se aglomerează, rând pe rând, de numărul mare al bolnavilor și al suspecților COVID-19. Primii care trebuie să facă față valului de îmbolnăviri înregistrat în ultimele zile sunt medicii și asistentele de la Unitatea de Primiri Urgențe. Aici, zilnic ajung tot mai mulți buzoieni cu simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2 care trebuie tratați și testați. De exemplu, în prima parte a zilei de astăzi, 17 septembrie, sunt înregistrați 8 suspecți.
” La acest moment în secţia U.P.U-SMURD sunt 8 pacienţi cu suspiciune de COVID-19, aceştia fiind izolaţi. Pacienţilor li s-au recoltat teste PCR, se aşteaptă rezultatele, în cazul în care aceştia sunt pozitivi, să fie transferaţi la secţiile COVID”, a declarat Adriana Bunilă, purtător cuvânt al Spitalului Județean Buzău.
Presiunea cea mai mare se înregistrează la secția de Anestezie și Terapie Intensivă unde de zile bune sunt ocupate toate cele opt paturi. Și cum numărul pacienților în stare gravă este în creștere, de vineri, Spitalul Județean va mai amenaja încă patru locuri la ATI.
În plus, la Spitalul Județean a fost nevoie să fie reînființată secția tampon pentru suspecții COVID-19, adică bolnavi care au alte afecțiuni pentru care au nevoie de supraveghere și internare dar au și simptomatologie specifică infecției cu SARS-CoV-2. Deja aici sunt internate 5 persoane.
De asemenea, a fost repus în funcțiune și izolatorul amenajat la etajul 2. Aici sunt internați pacienții COVID-19 care au suferit intervenții chirurgicale. Și aici este deja un bolnav internat.
Aproape de capacitatea maximă sunt și restul secțiilor COVID-19 din unitatea medicală.
„La secţia Pneumofiziologie sunt 25 de pacienţi internaţi cu COVID-19, la secţia Boli Infecţioase sunt internaţi 29 de pacienţi, iar în secţia A.T.I. sunt 8 pacienţi internaţi.
Începând cu data de 17.09.2021, paturile din secţia A.T.I. au fost suplimentate cu încă 4, în final secţia deţine 12 paturi A.T.I. COVID, dintre care 3 sunt pentru copii, iar la secţia Boli Infecţioase avem 7 paturi rezervate pentru copiii depistaţi cu COVID-19. Vă informăm că nu avem cazuri de copii depistaţi pozitiv cu COVID-19”, a mai spus Adriana Bunilă.
În fața numărului mare al persoanelor care prezintă simptome specifice infecției cu SARS-CoV-2, Direcția de Sănătate Publică a crescut capacitatea de testare. De exemplu, de luni și până astăzi, au fost făcute peste 1500 de teste, fiind zile în care au fost procesate și peste 400 de probe, în condițiile în care, până în luna august, erau făcute până în 200 de teste într-un interval de 24 de ore, în general la persoane care aveau nevoie de internare sau erau programați la intervenții chirurgicale și mai puțin la suspecți cu simptome.
Adaugă comentarii