Actualitate

DUPĂ CISTERNA CU DILUANT RĂSTURNATĂ, O DUBIȚĂ S-A ÎNFIPT ÎN RONDUL DE LA HANUL LUI ȚINTĂ. Se impun măsuri. Ce spune Poliția Rutieră

Rondul de la Hanul lui Țintă pare că a redevenit cea mai periculoasă zonă rutieră din județul Buzău. După ce marți în zorii zilei, o cisternă încărcată cu peste 25 de tone de diluant s-a răsturnat în acest rond, blocând circulația timp de 9 ore la intersecția dintre DN 1 B cu DN 2 E 85, dinspre Ploiești spre Buzău, miercuri dimineață, un alt eveniment s-a produs în aceeași zonă.

O dubiță care rula dinspre Ploiești spre Buzău a intrat în rondul de la Hanul lui Țintă și a rămas blocată în mijlocul rondului, fără a mai putea fi urnită de acolo. Incidentul s-a soldat doar cu pagube materiale, mașina fiind avariată, însă urmările puteau fi mult mai grave de atât.

În condițiile în care s-au produs două accidente în același loc, între care unul dintre evenimente deosebit de grav, cu risc de explozie și intoxicare, pericol care a trenat circa 8 ore, situația de la rondul din zona Hanul lui Țintă e clar că trebuie reanalizată.  Zona ar trebui să fie și mai bine semnalizată, cu marcaje și lumini. În plus, trimiterea unor echipaje de poliție care să calmeze traficul ar putea fi soluția pentru evitarea accidentelor la hanul lui Țintă.  

Dacă semnalizarea rondului cade în sarcina administratorului drumului, trimiterea unor echipaje de poliție care să-i facă pe șoferi să circule cu viteză mai mică și să fie mai atenți este atributul Poliției Rutiere.

”Am notificat administratorul drumului public pentru îmbunătățirea rețelei de iluminat public de acolo și trasarea unui marcaj rezonator transversal pe partea carosabilă atât pe relația Ploiești-Buzău, cât și pe relația Buzău- Ploiești, înainte de ieșirea sau de intrarea în rond, cu 30-40 de metri înainte de intrări. Avem obligația legală de a face, ceea ce am și accesat, această informare către administratorul drumului public. În caz contrar, dacă nu se va realiza ceea ce noi dispunem, vom interveni și cu măsuri de sancționare”, a declarat pentru șansanews.ro, comisar șef Silviu Dinu, șeful Poliției Rutiere Buzău.

Despre accidentul în care o cisternă s-a răsturnat în rondul de la intersecția dintre DN 1 B și DN 2 E 85, șansanews.ro a scris aici