Actualitate SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

(UPDATE) ȘCOALĂ DIN RÂMNICU SĂRAT, ÎNCHISĂ! Alte trei confirmări COVID -19 în unitățile de învățământ

UPDATE : Elevii școlii 1 din Rm.Sărat nu vor mai merge la cursuri în bănci, începând de miercuri. O învățătoare și soțul ei, administrator al școlii, au fost confirmați cu coronavirus. Fiind doi angajați pozitivi la nivelul școlii, s-a luat decizia ca elevii să nu mai vină în bănci și să fie trecuți în scenariul roșu, cu ore online. Decizia școlii va fi înaintată spre aprobare, miercuri, Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

La Școala 1 din Rm.Sărat învață circa 900 de copii.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Sute de elevi nu știu dacă de miercuri, 23 septembrie, vor mai merge la școală sau vor desfășura cursurile în mediul online. Este cazul copiilor înscriși la Școala Gimnazială nr.1 din municipiul Râmnicu Sărat unde marți au fost confirmate două persoane cu noul coronavirus. Este vorba despre un învățător și soția acestuia care este și administratorul unității de învățământ.

Cazurile au fost luate în evidența Inspectoratului Școlar Județean, dar deocamdată nu se știe cum vor învăța miercuri cei 900 de elevi ai școlii. Situația este analizată de către Direcția de Sănătate Publică urmând să decidă cum este mai sigur dat fiind faptul că este vorba despre un învățător care a intrat în contact cu toți elevi din clasă și administratorul școlii care, la fel, a putut avea contact cu alte persoane din școală.

O nouă confirmare și în municipiul Buzău

Tot marți a apărut o nouă confirmare și în municipiul Buzău. Este vorba despre un elev de la Școala Generală nr.15 G. Emil Palade, acolo unde învață peste o mie de copii. Confirmat a fost un elev din clasa a VI-a, a cărei mamă este asistentă medicala, la rândul ei confirmată cu infecția SARS-CoV-2. Deși băiatul este de câteva zile în izolare ar fi apucat să meargă câteva zile la școală așa că toți colegii săi de grupă, care au venit la școală de la începutul anului, sunt acum în izolare la domiciliu, și vor face cursurile în mediul online. Jumătatea cealaltă de clasă, care a învățat în online, va veni de miercuri la școală.

În ambele școli, surse din cadrul Inspectoratului Școlar Județean ne-au transmis că, s-a făcut dezinfecție și că situațiile vor fi monitorizate de DSP.

Cu aceste trei noi confirmări, Buzăul a ajuns la 8 persoane diagnosticate și comunicate oficial până în acest moment de către oficialii din Educație. Este vorba despre trei elevi și cinci profesori și personal nedidactic și auxiliar. Buzăul are deja două unități de învățământ în scenariul roșu, respective grădinița de Berca, Școala de la Merei dar și o grupă din grădinița Boboceii din Micro 3 din municipiul Buzău.