Actualitate POLITICĂ

NE-AM GÂNDIT, NE-AM RĂZGÂNDIT! Punct final în scandalul de la școala din Poșta Câlnău

Declarații contradictorii, dar cu rezultatul așteptat de toată lumea. De luni, elevii școlii Constantin Ivănescu din comuna buzoiană Poșta Câlnău se vor întoarce în bănci și vor învăța după scenariul în care se va afla localitatea. Asta după ce timp de o săptămână ei au fost nevoiți să învețe online pentru că școala, modernizată recent, a rămas  cu lacătul pe ușă din cauza unor neînțelegeri între instituții.

După o săptămână în care situația de la Poșta Câlnău a fost intens mediatizată, vineri, primarul localității, Sorin Munteanu, a încercat să explice într-o conferință de presă motivele care au ținut școala închisă. Alesul local a declarat că vina nu i-a aparținut, ci problemele au fost generate de Inspectoratul de Stat în Construcții. Sorin Munteanu spune că, deși Primăria a achitat taxele necesare eliberării adeverinței care să permită recepția lucrărilor încă din 2019, Inspectoratul de Stat în Construcții ar fi tergiversat fără explicații întocmirea documentului.

Explicațiile primarului din Poșta Câlnău nu vin însă să lămurească întru totul situația de fapt, în condițiile în care, la începutul săptămânii, chiar el declara că recepția lucrărilor la școală nu poate fi efectuată întrucât Primăria nu are banii necesari pentru a achita taxele la Inspectoratul de Stat în Construcții.

Cel mai probabil, primarul nu avea habar că plata a fost făcută, toate aceste lucruri fiind lămurite, ziua trecută, când la Buzău a ajuns un director din Ministerul Dezvoltării și au fost verificate toate aspectele plăților. Iar în tot acest timp, copiii care trebuia să fie la școală au învățat încă o săptămână online.

Cert este, acum,  că de săptămâna viitoare școala din Poșta Câlnău va fi deschisă. Nu vor putea reveni însă în bănci toți copiii, așa cum s-ar fi întâmplat săptămâna aceasta, ci doar cei din clasele primare și din clasa a opta.

Localitatea Poșta Câlnău este, de joi, în scenariul galben, cu o rată de incidență de peste un caz de coronavirus la mia de locuitori.