Actualitate Tineri pentru România

E vestea dimineții! Se va face la ieșirea spre Vernești

Primăria Municipiului Buzău a fost selectată să deruleze un proiect cu impact major în domeniul educației, proiect care urmează să fie finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență. Finanțarea are o valoare de peste 20 de milioane de euro, ceea ce face ca investiția să fie una dintre cele mai ample finanțate din bani europeni, dintre cele derulate în municipiul Buzău.

Anunțul privind acceptarea la finanțare a fost făcut, în această dimineață, pe Facebook, de primarul Constantin Toma:

”Ne-a fost acceptat, la finanțare de la Uniunea Europeană, prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), proiectul de înființarea unui consorțiu pentru învățământ dual și tehnic superior la Buzău.

Vom realiza la ieșirea din Buzău, spre Vernești, un campus universitar, unde se vor pregăti atât viitori ingineri, dar și viitori muncitori înalt calificați, în domeniile mecanic și alimentar.

Împreună cu Universitatea ,,Dunărea de Jos” din Galați, Liceul Tehnologic ,,Dimitrie Filipescu” și 9 companii din Buzău, chiar și internaționale, vom putea începe la Buzău, să pregătim inclusiv ingineri, ceea ce va însemna mult pentru viitorul economiei buzoiene, dar mai ales al tinerilor buzoieni din tot județul Buzău.”

Proiectul prevede, în principal, construirea unui campus universitar și înființarea unei universități tehnice. Toate facilitățile vor fi construite pe o suprafață de circa 8 hectare pe care Primăria Buzău o pune la dispoziție la ieșirea spre Vernești, cu acces din DN 10.

Consorțiul va forma muncitori calificați în domeniul tehnic și ingineri care vor fi absorbiți de piața locală a forței de muncă. Parteneriatul cu cele 9 companii locale asigură pregătirea practică, dar și susținerea, prin burse, a viitorilor absolvenți.

Autorul știrilor

Cătălina Jingoiu

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu

  • Parcă făcea spital acolo.. O să fie mare risipă de machete în viitoarea campanie electorala!

  • Hahaha, nu sunt in stare să umple două grupe la politehnica, o să zumzăie muștele pe acest căcat de proiect