Actualitate

(VIDEO) Apele se retrag, viața revine la normal. Care e situația în județ, după potopul de ieri

După ce apele au măturat totul în calea lor, pentru locuitorii satelor inundate din județul Buzău viața revine la normal. Inclusiv în zona Cozieni-Bozioru-Brăești, unde viiturile au afectat DJ 203 L și au distrus două poduri provizorii la intrare în Bozioru și în Brăești.

Ieri, drumul nu mai era practicabil, așa că nu se putea circula decât pe rute ocolitoare. A fost o reacție și o mobilizare exemplară, spune prefectul Daniel Țiclea, potrivit căruia s-au făcut eforturi pentru ca totul să revină la normal. Practic, spune prefectul, trecerile provizorii au fost refăcute. Și vor urma lucrări astfel încât situația să nu se repete.
Pe de altă parte, autoritățile caută soluții pentru oamenii ale căror case au fost inundate. Ei și-au petrecut noaptea la rude, dar vor urma anchete sociale, astfel încât să fie ajutați pentru a putea reveni în locuințele măturate de ape.

Pe de altă parte, ieri, până aproape de miezul nopții, pompierii au intervenit în comuna Cislău. Au sărit în ajutorul localnicilor după ce apa le-a intrat în case, beciuri și le-a inundat drumuri și grădini.

Au fost afectate și s-a intervenit pentru evacuarea apei la 20 de gospodarii, astfel:

  • Bărăști 7 curți și beciuri;
  • Cislău 5 curți și 3 beciuri;
  • Scărișoara 8 curți și beciuri.