Actualitate SPORT

CUM SE SCHIMBĂ LOOK-UL INTRĂRII ÎN BUZĂU DINSPRE PLOIEȘTI! Stadionul de atletism e certificat internațional

Iubitorii de mișcare nu mai au mult de așteptat până ce vor putea alerga pe noul stadion de atletism.  Dacă lucrurile merg bine, vor putea alerga din toamnă pe noul stadion de atletism, de la marginea orașului.

Conducerea Federaţiei Române de Atletism anunță pe pagina oficială că lucrările au intrat în linie dreaptă iar Buzăul va avea o nouă pistă cu 8 culoare, realizată după standardele World Athletics, certificată IAAF, şi o linie dreaptă cu 9 culoare, unică în România.

Pe șantierul de la Buzău s-au aflat joi preşedintele Federației Române de Atletism, Florin Florea, care a luat pulsul lucrărilor alături de președintele Asociaţiei Judeţene de Atletism Buzău, Cristiana Ghiţă Frumuz, de clubul SCM Buzău, director Ion Cazan şi clubul CSS Buzău, reprezentat de Gabriel Nicolau, alături de viceprimarul Apostu.

”La Buzău ia naştere în acest moment o bază sportivă dedicată exclusiv atletismului. Este o premieră pentru realizările în domeniul construcţiilor de structuri dedicate sportului, din ultimii ani. La Buzău nu numai că vom avea o nouă pistă cu 8 culoare, realizată după standardele World Athletics şi certificată IAAF, ci ne vom bucura şi de o linie dreaptă cu 9 culoare, unică în România”, au transmis reprezentamții Federației.

Lucrările la stadionul de la Buzău au început în această primăvară şi au avansat conform planului. Pista de asfalt este deja turnată, urmând să fie acoperită cu suprafaţa sintetică în momentul încheierii valului de ploi din ultima vreme. Inaugurarea este estimată a avea loc în luna septembrie.

În pregătirea competiţiilor de atletism au fost deja achiziționate toate echipamentele şi dotările tehnice necesare competiţiilor, iar Asociaţia Judeţeană de Atletism Buzău face pregătiri pentru înfiinţarea unei comisii de arbitri şi pentru cooptarea în echipă a unor tehnicieni care să fie instruiţi în menţinerea cronometrajului electronic, anunță Federația Română de Atletism.