Actualitate

SENTINȚĂ PARCĂ SCRISĂ ÎN CHINEZĂ ÎN DOSARUL ELEVULUI DE LA HASDEU CU NOTA 2 LA PURTARE

Soluție ambiguă în dosarul elevului de la Hasdeu, care s-a ales cu nota 2 la purtare pe un semestru după mai multe abateri la școala, principalul motiv care l-a adus în această situație fiind reprezentat de criticile în spațiul publice aduse profesoarei sale de desen.

Soluția pronunțată joi de Curtea de Apel Ploiești stârnește confuzie, apărătorii celor două părți din dosar interpretând în mod diferit soluția.

Pe de-o parte, avocata elevului, Oana Tănăsică, susține că decizia anunțată joi de magistrații de la Curtea de Apel Ploiești ar deschide calea unui nou proces în instanță în urma căruia să se decidă dacă elevul va rămâne sau nu cu nota 2 la purtare. Pe de altă parte, avocatul celeilalte părți spune că așteaptă motivarea sentinței care să lămurească lucrurile.

Ambele tabere lasă de înțeles că formularea sentinței dictate joi este extrem greu de descifrat, motiv pentru care așteaptă motivarea judecătorilor.

Andrei Voicu a absolvit Colegiul B.P.Hasdeu, urmând ca luni să intre în bacalaureat.

În decembrie 2018, adolescentul a provocat un scandal de proporții și un val de reacții, unele contra, altele pro, după ce și-a criticat aspru profesoara de desen, pentru o prestație într-un videoclip al trupei de muzică etno din care făcea parte. Urmare a mesajelor publice pe care și le-a exprimat elevul la adresa cadrului didactic, s-a decis la vârful Colegiului Hasdeiu, scăderea la 2 a notei la purtare pe un semestru. A urmat un proces intentat de familia elevului Voicu, care a considerat nedreaptă sancțiunea.

Anul trecut, magistrații Tribunalului Buzău au pronunțat o primă decizie, dând dreptate elevului. Reprezentanții Colegiului au făcut recurs iar procesul s-a mutat la Ploiești.

Sentința de joi, deși extrem de ambiguă la acest moment, este definitivă.