Actualitate Economie

Echipele de educație financiară ale BNR predau gratuit elevilor cursuri de educație financiară

Elevii de liceu au oportunitatea de a învăţa gratuit noţiuni importante de educaţie financiară. Echipa de educaţie financiară a agenţiei BNR Buzău derulează începând cu 6 aprilie cursuri gratuite pentru liceeni și profesori din unitățile de învățământ preuniversitar din județul Buzău. În acest context liceele buzoiene sunt invitate să se înscrie pe platforma Joblandia pentru facilitarea vizitelor de informare sau documentare la sediul instituțiilor de educație participante.

De asemenea, potrivit unui comunicat de presă emis de Banca Națională Română, echipa de educație financiară din sediul central al BNR și din sucursalele și agențiile din țară au interacționat cu elevi și profesori din 200 de unități de învățământ pe întreg teritoriul țării.

Comunicatul de presă al BNR mai arată printre altele:

Banca Națională a României sărbătorește Săptămâna educației financiare

Banca Națională a României, în parteneriat cu Ministerul Educației și Inspectoratele Școlare Județene, a derulat în perioada 3-6 aprilie Săptămâna educației financiare cu scopul creșterii nivelului de conștientizare a importanței educației financiare în rândul elevilor și de a celebra Ziua educației financiare ce are loc în fiecare an în data de 11 aprilie.

Echipele de educație financiară din sediul central și din toate sucursalele și agențiile BNR din țară au interacționat cu elevi și cadre didactice din peste 200 de unități școlare și aproape 500 de clase de elevi din ciclul primar, gimnazial și liceal.

Totodată, începând cu data de 6 aprilie BNR este prezentă în comunitatea de liceeni și profesori din cadrul unităților de învățământ preuniversitar prin înscrierea pe platforma Joblandia. Această platformă este dezvoltată de Asociația profesională a specialiștilor în resurse umane HR Club Romania și își propune facilitarea realizării de vizite de informare sau documentare la sediile instituțiilor participante.

Implicarea băncii centrale presupune primirea de vizite ale liceenilor, însoțiți de cadre didactice și / sau părinți în orice altă perioadă a anului, fixată de către BNR pentru acest proiect, în vederea:

  • furnizării de informații și acces direct la mediul de muncă al unor direcții de specialitate din cadrul BNR, cu posibilitatea de a discuta cu angajații băncii într-un cadru organizat, de tipul unor acțiuni punctuale prestabilite cu scopul de a înțelege ce înseamnă a fi economist
  • prezentării unor noțiuni introductive despre piața financiară, dar și despre oportunități și riscuri financiare
  • conștientizării importanței responsabilității financiare și sociale atât individuală cât și colectivă, prin cooptare în proiecte și campanii de educație financiară
  • prezentarea istoriei și funcțiilor băncii centrale
  • furnizării de informații despre instituțiile monetare europene și internaționale

Acest demers este parte a preocupărilor constante ale băncii centrale de a promova importanța educației economice și financiare, susținute și prin programele și proiectele derulate la nivel național încă din 2009 și cuprinse în Strategia multianuală de acțiune în domeniul educației financiare a Băncii Naționale a României.

Detalii pe siteul www.bnr.ro la adresa: https://bnr.ro/page.aspx?prid=22397