Actualitate

Record de viteză. Cu cât goneau doi tineri pe drumul din afara localității Grebănu

Sunt cei mai rapizi șoferi din Buzău. Din păcate, exemplul este unul negativ, cei doi conducători auto fiind prinși cu viteze aproape duble față de limita legală admisă pe un drum public. Este vorba despre doi tineri din Buzău care goneau pe DNE85 , în afara localității Grebănu, cu aproape 200 km/h, adică cea mai mare valoare atinsă pe drumurile publice în acest an.

”Cu cele mai mari viteze– 199 km/h și 194 km/h – au fost înregistrate de aparatul radar autoturismele a doi buzoieni, o femeie de 30 de ani și un tânăr de 26 de ani, ce rulau pe DN2E85, în afara localității Grebănu”, informează IPJ Buzău.

Cei doi sunt șoferi de mai bine de cinci ani și până acum nu avut evenimente rutiere. Astăzi însă au rămas fără permis de conducere pentru următoarele luni.

Alcoolul i-a lăsat fără permis

De asemenea, alte 4 permise de conducere au fost reţinute pentru conducerea unor vehicule sub influenţa alcoolului.

”Polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe, unui șofer de 47 de ani, din Buzău. Bărbatul a fost depistat în timp ce conducea pe o stradă din municipiul Buzău. În urma testării cu etilotestul, aparatul a indicat o alcoolemie de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost transportat la o unitate spitalicească pentru prelevarea de mostre biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei”, informează IPJ.