Actualitate SĂNĂTATE

Ecografii mamare, gratuite. Campanie derulată de trei medici chirurgi din Buzău

”Să ai grijă de tine contează!” Acesta este îndemnul pe care trei medici chirurgi îl fac femeilor din Buzău și pentru care au inițiat o campanie de conștientizare a cancerului mamar. Timp de două zile, cei trei specialiști vor face ecografii mamare gratuite.

Inițiativa aparține medicilor din secția Chirurgie a Spitalului Râmnicu Sărat, respectiv șeful secției, Dr.Al Aloul Adnan alături de cele două doamne doctor, recent venite în echipa de specialiști a unității medicale, dr. Diana Munteanu și dr. Andreea Gibă-Păscuțoi.

Campania se va desfășura în perioada 18-19 mai în cadrul Policlinicii Spitalului Municipal Râmnicu Sărat.

Pentru a putea beneficia de ecografie mamară gratuită este nevoie ca pacienta să prezinte un bilet de trimitere de la medicul de familie.

”Diagnosticat în stadii incipiente, cancerul de sân poate fi tratat, iar screeningul este primul pas pentru a te asigura cã eşti bine. Te aşteptãm la ecografie!”, au scris pe pagina de Facebook a secției, inițiatorii campaniei.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății, începând cu anul 2021, cancerul de sân a devenit cel mai frecvent tip de cancer la nivel global, reprezentând un procent de 12% dintre cazurile oncologice diagnosticate anual.

În România, cancerul de sân reprezintă principala cauză de mortalitate la femei, această afecțiune reprezentând 16% din totalul deceselor cauzate de cancer.