Actualitate Tineri pentru România

El este primul elev din istoria Buzăului care va primi un titlu important!

Rezultatele remarcabile obținute de hasdeianul David Andrei Vlad, elev în clasa a XII-a, la  olimpiadele naționale și internaționale la care a participat în ultimii ani, îi aduc tânărului un nou titlu. David va fi declarat “Cetățean de Onoare al municipiului Buzău”.

Este pentru prima dată când în Buzău titlul de Cetățean de Onoare este acordat unui elev. Însă, rezultatele obținute de David Andrei Vlad la olimpiadele naționale și internaționale din domeniul științelor sunt uimitoare. Numai vara aceasta a fost dublu medaliat cu aur la Olimpiada Internațională “Științele Pământului”. Toate premiile obținute de tânărul hasdeian au determinat autoritățile locale să îi treacă numele pe lista cetățenilor de onoare ai municipiului.

„David-Andrei VIad este elev în clasa a Xll-a la Colegiului National B.P. Hasdeu” și s-a remarcat prin numeroase premii obţinute la olimpiade naţionale si internaţionale în domeniul stiintelor:

-A obtinut două medalii de aur la Olimpiada Internațională ,Stiinţele Pămantului” (IESO 2023) organizată online în India în perioada 20-26 august 2023, atât la proba teoretică, cât și la proba de proiect, împreună cu alţi doi membri ai lotului României. La aceasta olimpiadă au participat 172 de elevi din 29 de tări.

-Tot în anul 2023 a obtinut medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Biologie, iar în anul 2022 a obtinut medalia de bronz, la aceeasi competiţie.

-În anul 2022 a obtinut Premiul I la Olimpiada Natională de Biologie, iar în anul 2023 a obtinut Premiul ll la Olimpiada Naţională “Stinţele Pământului”.

-Totodată, în anul 2022, la Olimpiada Naţională de Fizică, a obtinut mențiune din partea Ministerului Educatiei si medalia de argint oferitä de Societatea Română de Fizică, iar la Olimpiada Naţională de Chimie a obtinut menţiune”, se arată în motivarea proiectului de hotărâre privind acordarea titlului de cetățean de onoare.

Pe de altă parte, David Andrei Vlad a mai bifat, recent, o premieră. El a fost declarat “Hasdeian de Onoare”, devenind, astfel, primul elev al celui mai titrat colegiu din Buzău care primește această distincție. Detalii AICI.