SĂNĂTATE

Ele sunt cele mai sănătoase fructe! Extrem de bogate în antioxidanți, ele reduc riscul dezvoltării unor boli precum Alzheimer sau diabet

Deși toate fructele sunt sănătoase, nutriționiștii constantă de curând că un fruct este plin de nutrienți în mod special. Este vorba despre afine.

Afinele au multe fibre, care dau senzația de sațietate pentru un interval mai lung de timp. De asemenea, se numără printre fructele cu cel mai mare conținut de antioxidanți, care previn sau întârzie deteriorarea celulelor.

Extrem de bogate în antioxidanți, afinele reduc riscul dezvoltării unor boli precum Alzheimer sau diabet. Conțin fibre, vitamina C și K. Numeroase studii au descoperit că un consum moderat de afine aduce beneficii multiple persoanelor care suferă de supraponderabilitate, obezitate, hipertensiune arterială, anumite tipuri de cancer și declin cognitiv. De asemenea, alte fructe bogate în antociani sunt murele, fructele de soc și cireșele.

Cel mai sănătos fruct a fost desemnat în urma unor analize privind conținutul acestuia, numărul de calorii și beneficiile pentru sănătate

Conform specialiștilor, afinele sunt cel mai sănătos fruct pe care îl putem consuma. Cu toate acestea, nu doar consumul de afine poate fi o sursă de nutrienți sănătoși din fructe. Orice fructe introduse în dietă oferă rezultate excelente pentru sănătatea corpului, cu toate că unele fructe conțin nutrienți care ajută în diferite moduri. De exemplu, merele conțin pectină, o fibră care acționează ca un prebiotic ce poate ajuta funcția colonului și digestia. Fructele bogate în vitamina C ar trebui să fie, de asemenea, în alimentația noastră, inclusiv citricele (portocale, grapefruit și lămâi) și căpșunele.

Întreaga planetă dispune de peste 2.000 de variante de fructe care pot fi benefice pentru organism. Acestea pot fi combinate, mixate, blendate în cele mai colorate și vesele variante pentru a obține bolul de nutrienți necesat. Fructele sunt produse accesibile pentru orice buget, sunt ușor de procurat sau de obținut. Ficare fruct în parte aduce propriul lui set de beneficii și substanțe nutritive. De aceea, cheia unei diete optime este consumul fructelor de diferite culori.