Actualitate

Elev sergent la 21 de ani! Tânăra care a îmbrăcat haina militară la îndemnul bunicului, cel care a ”prezis” carierele tuturor celor trei nepoate

A impresionat prin disciplină, iar îndemânarea și seriozitatea cu care își îndeplinește atribuțiile la orele practice i-au adus după doar un an de studiu gradul de sergent. Este vorba despre Mihaela Roxana Șolcă, una dintre cele două eleve sergent, anul II, ale Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”.

Mihaela Roxana Șolcă are are 21 de ani și este din Buzău. Tânăra este una dintre cele mai bune eleve de la Boboc, și, chiar dacă, nu s-a visat purtând uniformă, bunicul său a fost cel care i-a ”prezis”, încă din copilărie, o carieră militară.

”Bunicul meu îndrăgea armata și se uita la diferite emisiuni despre militari. Mereu îmi povestea despre prietenii lui care fac parte din armată și cât de mult și-ar fi dorit să devină și el, la rândul său, militar. Cu puțin timp înainte să decedeze, mi-a destăinuit că își dorește mult ca o nepoată să lucreze în domeniul medical, o alta să urmeze Facultatea de Drept și a treia să facă parte din sistemul militar. Peste ani de zile, această dorință a bunicului s-a împlinit. Verișoara mea cea mare a reușit să fie admisă la Facultatea de Medicină, eu sunt eleva Școlii Militare de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia”, iar nepoata cea mică este în ultimul an de liceu și se pregătește pentru Facultatea de Drept”, povestește, melancolică, Mihaela Roxana Șolcă.

Și, previziunea bunicului a devenit realitate.

Buzoianca este în anul II de studiu la programul de formare a maiștrilor militari, la arma aviație și specializarea „Electromecanică și Automatizare de bord de aviație”, fiind una dintre cele două eleve sergent ale școlii. Cu alte cuvinte, tânăra învață foarte bine dar este și foarte bună la instrucția de front.

”Eleva sergent Șolcă Mihaela-Roxana este una dintre elevii școlii care se remarcă prin implicare și responsabilitate. Chiar și gradul onorific pe care îl poartă, respectiv cel de sergent, o recomandă. Doar elevii care obțin rezultate remarcabile în activitatea școlară și extrașcolară și se disting prin calități manageriale și comportare exemplară pot fi primi grade onorifice”, scriu reprezentanții Școlii pe pagina de Facebook.

În plus, gradul onorific pe care l-a primit a ajutat-o să se redescopere și să conștientizeze că „viața militară este potrivită pentru mine, mereu mi-a plăcut să am o responsabilitate pe umeri, iar acest grad mi-a dezvoltat toate abilitățile”.

Roxana povestește că încă de mică era atrasă de toate activitățile pe care le putea face un băiat.

„În loc să stau să mă joc cu păpușile eu mergeam la tata la atelier și mă jucam cu ciocanul și șurubelnița. Până să fiu declarată admisă în această instituție de învățământ militar, eu mergeam cu tata la muncă și-l ajutam la treabă”, povestește Mihaela.

Atât tatăl, cât și mama au susținut-o în alegerea pe care a făcut-o.

 „Mama este un exemplu în viața mea. Ea mi-a arătat mereu cât de puternice trebuie să fim, noi femeile, și că în multe privințe trebuie să dăm dovadă de tărie de caracter și de perseverență”, spune eleva.

”Felicitări, Roxana, pentru că ți-ai făcut familia mândră de tine și pentru că ai ales drumul pe care te-a proiectat bunicul tău încă din copilărie. Bine ai venit în marea familie a Forțelor Aeriene!”, au mai scris reprezentanții școlii de la Boboc.