Actualitate

Percheziții în Buzău și Galați, soldate cu confiscarea a două arme. Unde le ținea ascunse un tânăr din Cernătești (FOTO)

Ulciorul nu merge de multe ori la apă. A simțit-o pe propria piele un bărbat din Cernătești, prins de nenumărate ori în timp ce transporta lemne fără documente legale. A fost prins și sancționat de polițiști, dar nu s-a liniștit. În cele din urmă, după ce a ieșit la iveală că lista infracțiunilor comise de buzoian este mult mai lungă, a fost trimis după gratii.

Bărbatul de 29 de ani era cunoscut ca o persoană care de multe ori încalcă legea. Nu o dată a fost prins în trafic cu vehicule încărcate cu lemne, pentru care nu avea niciun document. Odată ajuns în atenția oamenilor legii, cercetările în cazul său au fost extinse. Polițiștii au făcut cercetări și au stabilit că buzoianul ar deține, fără drept, arme de tir sportiv. După ce au strâns suficiente probe, marți, polițiștii au descins la locuința buzoianului dar și la alte imobile frecventate de bărbat. Percheziții au avut loc atât la Cernătești, cât și în Galați.

“Polițiștii Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară pentru săvârşirea infracţiunii de  nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În data de 7 decembrie a.c., poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase au pus în executare cinci mandate de percheziţie în Buzău şi Galaţi pentru săvârşirea infracţiunii de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor. Activităţile s-au desfăşurat în baza mandatelor emise de Judecătoria Buzău”, transmite IPJ Buzău.

Bănuielile polițiștilor s-au adeverit. Buzoianul deținea două arme, una pe care o ținea la Cernătești, cealaltă într-un imobil din Galați. Bărbatul avea una din arme aproape tot timpul lângă el, ascunzând-o în lateralul scaunului autoturismului.

“În urma desfăşurării percheziţiilor, poliţiştii au descoperit și au ridicat două arme de tir sportiv cu aer comprimat supuse autorizării, deţinute fără drept. Pe bază de ordonaţă, poliţiştii au luat măsura reţinerii pentru 24 de ore faţă de un tânăr de 29 de ani, din Cernăteşti, sub aspectul comiterii infracţiunii de nerespectarea regimului armelor și munițiilor. În cursul acestei zile urmează a fi prezentat Parchetului pentru a dispune cu privire la măsura preventivă.”