Actualitate

Elevii vor avea parte de festivitățile de an școlar. În ce condiții

Elevii din clasele terminale vor avea parte de festivitățile specifice finalului de an. Autoritățile permit, în sfârșit, organizarea unor astfel de evenimente, însă doar în anumite condiții. Vestea că elevii vor putea marca finalul de an școlar, așa cum se întâmplă din totdeauna, a fost dată, sâmbătă dimineață, de deputatul PNL, Gabriel Avrămescu, cel care, de altfel, i-a cerut ministrului Sănătății să identifice soluția pentru ca elevii să nu fie privați de bucuria organizării și participării la festivitățile și balurile de final de an:


“Am reușit! Elevii pot avea parte de festivitățile de final an școlar. Așa cum am spus acum câteva zile, am pledat în Parlamentul României și am cerut ministrului Sănătății și secretarului de stat MAI, Raed Arafat, să găsească o soluție pentru ca elevilor din anii terminali să nu le fie “răpite cele mai frumoase amintiri din viață”, respectiv ultimul clopoțel și petrecerile de rămas bun între colegii și profesorii alături de care au petrecut ultimii 4 ani de școală.
Am reușit! Hotărârea de Guvern prin care este permisă organizarea festivităților prilejuite de terminarea anului școlar a fost publicată în Monitorul Oficial!”.

Parlamentarul precizează că vor trebui însă respectate o serie de condiții  de prevenire a transmiterii coronavirusului.

Potrivit Hotărârii de Guvern care reglementează organizarea acestor evenimente specifice sfârșitului de an școlar:

“se permit festivitățile organizate în spații deschise, prilejuite de terminarea anului școlar, cu participarea personalului didactic, a elevilor, precum și a însoțitorilor acestora. Participarea însoțitorilor este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2, în condițiile stabilite prin ordinul comun al ministrului educației și al ministrului sănătății, emis în temeiul art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.”