Actualitate

Emoții pentru angajații unei instituții din subordinea Consiliului Județean! Bugetul este insuficient, iar plata salariilor este sub semnul întrebării

SAMSUNG DIGITAL CAMERA

Angajații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului pot respira ușurați pentru încă o perioadă de timp. Consiliul Județean a aprobat o nouă sumă de bani pentru ca tot personalul să-și primească la timp salariile, iar beneficiarii să nu ducă lipsă de nimic. De această dată este vorba despre un milion de lei alocat de Consiliul Județean însă, din păcate, suma nu este suficientă pentru a acoperi necesitățile instituției până la finalul anului. În total, ar mai fi nevoie de 14 milioane de lei, bani pe care momentan Consiliul Județean nu știe de unde îi va putea aloca dacă Ministerul Muncii nu va trimite această sumă în teritoriu.

”Problemele să zicem că s-au rezolvat astăzi. Mâine nu știm ce se va întâmpla. Noi facem eforturi cu cei de la Direcția Economică și cu cei de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului să rezolvăm problemele de ordin financiar. Direcțiile, din toată țara, sunt subfinanțate de către Ministerul Muncii. Vom găsi soluții, probabil. Nu mă întrebați care sunt pentru că nu le am în buzunar. Nu merg pe ideea de a privi pasiv și a da doar explicații simple că nu am primit bani. Încercăm să rezolvăm. Sperăm că vor veni și sumele necesare de la Ministerul Muncii. În acest moment, Direcția pentru Protecția Copilului Buzău ar mai avea nevoie de 14 milioane de lei pentru a putea acoperi tot ce înseamnă cheltuieli până la finalul anului. Vom găsi din surse proprii, din surse guvernamentale bani”, a spus Petre Emanoil Neagu, președintele CJ Buzău.

Potrivit proiectului votat de consilierii județeni, marți a fost aprobată a patra rectificare din acest an, în valoare de un milion de lei.

„Proiectul de hotărâre pentru rectificarea a IV-a a bugetului de venituri și cheltuieli al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău a fost inițiat ca urmare a necesităţii rectificării bugetului de venituri şi cheltuieli la Subcapitol 68.02.06 „Asistență socială pentru familie și copii” cu suma de 1.000.000 lei, sumă care reprezintă obligaţii la bugetul de stat aferente salariilor lunii septembrie, scadente pe 25 octombrie 2021”, se arată în proiectul votat de consilierii județeni.