Actualitate

ȘCOALA DIN POȘTA CÂLNĂU VA FI REDESCHISĂ. Când vor reveni elevii în bănci

Școala Gimnazială “Constantin Ivănescu” din comuna buzoiană Poșta Câlnău, rămasă cu lacătul pe ușă zile bune, deși localitatea se afla în scenariul verde, va fi redeschisă începând de săptămâna viitoare. Astăzi, 11 februarie, la Poșta Câlnău, unde elevii nu au putut reveni în bănci din cauza unor lucrări de construcție nerecepționate, a ajuns subprefectul de Buzău, Adina Moiseanu, dar și un reprezentant al Ministerului Dezvoltării. La finalul discuțiilor, autoritățile au anunțat că de săptămâna viitoare școala își va deschide ușile astfel încât copiii să poată participa fizic la cursuri.

“Am mers personal la Poșta Câlnău pentru a identifica soluțiile pentru redeschiderea unității școlare I-VIII “Constantin Ivănescu”, întrucât la începutul acestei săptămâni, elevii din Poșta Câlnău nu au putut reveni în bănci din cauza unor lucrări de construcție nerecepționate.În calitate de subprefect al județului Buzău, astăzi, împreună cu reprezentantul Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, dl. Paul Racoviță – inspector șef ISC și cu inspectorul șef județean al ISC Buzău, am mers la școală din Posta Câlnău și am reușit să deblocăm situația astfel încât, de săptămâna viitoare, elevii să meargă la școală în condiții de siguranță. Inspectoratul de Stat în Construcții a emis adeverința prin care se adeverește plata făcută de constructor către ISC. Astfel, documentul care stă la baza recepției a fost emis de îndată, urmând a fi primite avizele ISU și DSP.”,a anunțat subprefectul cu atribuții de prefect, Adina Moiseanu.

Pe de altă parte, chiar dacă școala va fi redeschisă, s-ar putea ajunge în situația ca nu toți elevii să poată fi prezenți fizic, la cursuri. Asta pentru că între timp, comuna Poșta Câlnău a intrat în scenariul galben, cu o rată de infectare cu noul coronavirus de 1,32 la mia de locuitori.

Mica Publicitate