Actualitate

Epopee fără sfârșit! E incredibil ce se întâmplă cu ultimul lot al A7 Ploiești – Buzău

Când toată lumea spera că, în sfârșit, CNAIR va semna contractul de execuție pentru ultimul lot al Autostrăzii A7 care nu are constructor, cel de la Pietroasele la Buzău, a apărut o nouă contestație.

Luna trecută, după un șir lung de contestații, care au făcut ca proiectul A7 pe lotul Pietroasele-Buzău să se blocheze, părea că lucrurile intră în linie dreaptă. A fost desemnat constructorul, după ce Curtea de Apel București respinsese definitiv contestația depusă de compania Danlin XXL.

După reevaluarea ofertelor, CNAIR a atribuit contractul constructorului turc Tekfen Insaat Ve Tesisat. Acum însă un alt constructor, culmea, tot turc, respectiv Nurol, anterior desemnat și respins ca urmare a unei contestații, a făcut, la rândul său, contestație.

În aceste condiții, contractul nu poate fi semnat. Cele 10 zile legale pentru depunerea contestațiilor au expirat joi, 1 iunie. Fiind zi liberă, contestația a fost înregistrată abia ieri, în prima zi lucrătoare după minivacanța de Rusalii.

Totuși, reprezentanții CNAIR sunt optimiști că judecarea, în cazul acceptării, va fi de scurtă durată. Într-o intervenție recentă la Focus TV, purtătorul de cuvânt al CNAIR, Alin Șerbănescu, a declarat că toate deciziile de până acum date de instanțe în cazul contestațiilor precedente vor ușura munca magistraților în cazul unei noi contestații.

”De data aceasta, lucrurile vor merge mult mai cursiv, deoarece deciziile instanțelor de până acum au putere de lucru. Estimăm că nu va mai dura atât de mult până să dăm constructorul definitiv”, a spus Alin Șerbănescu la Focus TV.