Actualitate

Profesorii continuă greva. Părinții cer: ”NU folosiți elevii ca monedă de schimb”

Greva profesorilor continuă și la Buzău, iar astăzi sute de angajați din Educație vor protesta, din nou, în fața Prefecturii. Potrivit liderului SÎP Buzău, 82% din cei peste 4500 de membri de sindicat sunt în continuare în grevă, iar circa o mie sunt așteptați la protestul organizat miercuri, în a treia săptămână de la întreruperea activității. Salariații din Educație nu sunt mulțumiți de cum au decurs negocierile și sunt hotărâți să nu intre la ore până când nu vor obține ceea ce ei au cerut.

Pe de altă parte, sunt și dascăli care au renunțat la proteste și au revenit la catedră. Potrivit SÎP, este cazul școlilor din Bisoca, Sărulești, Movila Banului și Glodeanu Sărat.

Și pe măsură ce trec zilele, crește și îngrijorarea părinților și elevilor care anul acesta sunt în clasele a VIII-a și a XII-a. Aceștia au lansat o petiție prin care cer cer susținerea examenelor de Evaluare Națională, respectiv Bacalaureat, la datele stabilite de Ministerul Educației. Detalii aici.

” Părinții elevilor din anii terminali, respectiv clasele a VIII-a si a XII-a, respecta dreptul cadrelor didactice la greva, dar cer susținerea examenelor de Evaluare Națională,  respectiv Bacalaureat, la datele stabilite de Ministerul Educației. Va rugam, spuneți STOP șantajului emoțional.  NU folosiți elevii ca moneda de schimb!”, este textul petiției online.

Până acum, petiția a strâns 8000 de semntături de la părinți și elevi din toată țara. Au fost și persoane din Buzău care au semnat-o și au cerut reluarea cursurilor. Iată câteva dintre mesajele lăsate de buzoieni.

  • ”STOP, abuzului fata de elevii cls 8(a, a 12 – a, nu-i mai folosiți ca scut pt interesele Cadrelor didactice! Celor ce nu le convine sa părăsească sistemul, asta este realitatea în orice domeniu!”
  • ”Doresc susținerea examenelor la datele stabilite”
  • ”Susținerea examenelor la datele stabilite”
  • ”Doresc sa se tina examenele la datele stabilite, și sa se termine cu greva. Sa nu se recupereze zilele pierdute ca nu sunt elevii vinovați de nebunia profesorilor. Dacă vor bani mai mulți sa și găsească alta meserie”
  • ”Am copilul în clasa a VIII.a și doresc susținerea examenelor”
  • ”Nu sunt elev în an terminal,dar îmi doresc încheiat cu bine acest an școlar!”
  • ”Atât sindicatele cât și profesori abuzează de Guvern dar și de elevi pentru a opțiune sume astronomice. Nu este normal ca un elev din anii terminali sa nu-și poate susține examenul, indiferent de condiții. Greva profesorilor deja a devenit o fugă după bani”.
  • ”Doresc susținerea examenului de evaluare națională la termen!”
  • ”Profesorii au primit ce au cerut iar elevii nu trebuie sa fie supuși unui stres suplimentar. Sunt copii și trebuie protejați și totodată respectați.”