Social

“Era un om care avea grijă de viața lui, repeta analizele la 6 luni.” Drama prin care trece familia bărbatului de 45 de ani, mort de COVID

Detalii șocante ies la iveală în cazul buzoianului de 45 de ani, un bărbat care se știa sănătos tun, dar care nu a mai putut fi salvat după ce s-a infectat cu coronavirus. Deși își făcea analizele medicale periodic, de data aceasta a ajuns la spital mult prea târziu, când coronavirusul îi afectase serios organismul și nu a mai putut fi salvat.

Într-o intervenție telefonică în direct la Focus Tv, consilierul local municipal, Silviu Roșioru, nașul de cununie al buzoianului, a vorbit despre drama din familia acestuia. Bărbatul de 45 de ani avea o familie frumoasă, cu 3 copii și o soție însărcinată. Era o persoană care avea grijă de sănătatea sa. Făcea sport și mergea pentru a-și verifica sănătatea la 6 luni. Bărbatul se știa sănătos tun. La finele lunii august, însă, și el dar și soția sa au început să prezinte semne de boală. Când starea i s-a agravat, buzoianul a mers la Urgențe. Atât el, cât și soția, au fost testați și confirmați cu COVID. Au fost internați amândoi. Soția a trecut mai repede peste această infecție însă starea de sănătate a bărbatului s-a agravat serios. Iar miercuri, 10 septembrie, și-a pierdut viața, lăsând fără tată 3 copii.

Silviu Roșioru

„Da, îl cunoșteam foarte bine. Am fost nașul lui spiritual. L-am cununat, i-am botezat și unul dintre copii. Cu toate că făcea dintr-o familie frumoasă, cu soție și 3 copii, așa a vrut Dumnezeu, să treacă la cele veșnice. Soția sa este din nou însărcinată, în luna a șasea. A avut și ea COVID. A trecut cu bine peste această boală. Dar, iată că el n-a putut să treacă. Era un om cu alură sportivă, care tot timpul a făcut sport, un om îngrijit, un om care a fost foarte atent cu viața lui și cu modul lui de viață. Nu era un om care să exagereze, dar cred că acest COVID nenorocit l-a prins pe o imunitate scăzută a organismului și atât a trebui ca să producă această nenorocire. Toate analizele și le repeta cam la șase luni. Era puțin mai ipohondru și îi era frică de boală. Au fost împreună bolnavi, au fost și internați împreună. Soția s-a simțit mai bine, a fost externată. El, în perioada internării, cel puțin la ATI, a făcut și un infarct. Dar și-a revenit, a mers o perioadă mai bine, după care nu a mai putut.”

Cel mai probabil, spune Silviu Roșioru, bărbatul a stat prea mult timp acasă, sperând să își revină, însă nu a fost deloc așa. Coronavirusul a atacat rapid și i-a afectat organismul atat de mult încât nu s-a mai putut face nimic pentru el.

„Mulți români fac lucrul ăsta, cred că se pot trata acasă cu un ceai, cu o medicamentație știută de la rude sau de la vecini, o medicamentație după ureche. Iată că aici nu putem să riscăm și să facem astfel de lucruri. Este adevărat, de altfel, că a venit puțin mai târziu la Spitalul Județean, dar, cred eu, trebuia un pic mai devreme și să fie foarte atent cu această boală.”

Buzoianul de 45 ani a lăsat în urmă 3 copii dar și o soție îndurerată, însărcinată în 6 luni.