Actualitate

Erou la 17 ani! Ce a făcut acest tânăr pentru a fi dat exemplu întregii țări

Este elev la Liceul de Artă din Buzău și interpret de muzică populară, dar mai are o pasiune: aceea de a salva vieți. El este Vlad, un adolescent care de astăzi a devenit un erou pentru o bătrână de 80 de ani și un exemplu pentru întreaga țară.

Băiatul se afla pe stradă, când, deodată, o femeie de 80 de ani s-a prăbușit pe trotuar. Intrase în stop cardio-respirator. Țipetele celor din jur l-au făcut atent și atunci, fără să stea pe gânduri, a intervenit imediat și i-a făcut bătrânei manevrele de resuscitare. Ca un adevărat profesionist.

Copii, vă rog, a căzut și noi nu putem să o ridicăm”.

“- Unde? Unde este doamna?”

“- Uitați, lângă stație. Cred că s-a împiedicat. Sper să nu se fi rănit prea tare.”

“- Nu are puls! A intrat în stop cardio-respirator! Sunați acum la 112! Dați telefonul pe speaker!”

“- Vă rog să trimiteți o ambulanță! O femeie de aproximativ 80 de ani a intrat în stop! Încep masajul cardiac!”

“- Vai, maică… Nu avem nici măcar o lumânare să îi aprindem.”

“- Nu trebuie! Nu o las să moară!”

Așa l-a găsit echipajul medical. Încă îi aplica bătrânei manevrele salvatoare, însă tot nu reușise să îi repornească inima.

Minutele treceau și își dorea din tot sufletul să o vadă că respiră…. Și 1, și 2, și 3… și inima femeii a început să bată din nou.

O procedură executată fără cusur, exact așa cum învățase în orele petrecute în cele peste 100 de misiuni de salvare alături de pompierii buzoieni pentru că Vlad este unul dintre tinerii voluntari SMURD, iar de astăzi este mai mult de atât. Tânărul este un exemplu pentru întreaga țară, iar gestul său a fost făcut public chiar de șefii săi de la București, din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.

“- Bravo, copile! I-ai salvat viața! Unde ai învățat să acorzi prim-ajutor?”

“- Sunt voluntar SMURD!”

Felicitări, Vlad! Ești un exemplu pentru noi toți!”, au scris pe pagina oficială de Facebook reprezentanții IGSU.


”Ești un exemplu demn de urmat și suntem mândri că faci parte din “familia” noastră!”, au scris, la rândul lor, reprezentanții ISU Buzău.