Actualitate

”Este foarte important să intrăm în sezonul rece cu populație sănătoasă și apărată de diverse boli”, mesajul primului medic din rural, vaccinat cu doza 3 anti COVID (video)

După o perioadă în care au fost goale, unele având chiar activitatea suspendată, centrele de vaccinare din mediul rural și-au primit, astăzi, primele persoane care au solicitat administrarea celei de a treia doză cu serul antiCOVID-19.  Startul a fost unul bun, iar printre cei care au conștientizat că vaccinul este cea mai sigură armă împotriva infecției cu SARS-CoV-2 s-au numărat nu doar cei care au vrut să continue schema de imunizare ci și persoane care până acum au fost reticente la administrarea acestui ser.

dr. Dragoș Gavrilă

În centrul de vaccinare de la Vintilă Vodă a fost din nou forfotă astăzi. Încă de la primele ore ale dimineții, primii localnici dornici să-și continue schema de vaccinare antiCOVID-19 s-au prezentat la cabinet.

”Situația este îmbucurătoare. Deja în prima parte a zilei avem 8 persoane venite pentru doza a 3-a, dar deja avem programări și pentru prima doză. Sunt persoane trecute de 50 de ani, care nu prezintă afecțiuni cronice dar sunt conștiente de importanța vaccinului”, a spus medicul Dragoș Gavrilă.

Deși nu a fost vorba de foarte multe persoane, startul le dă speranțe medicilor mai ales că toată vara nu au vaccinat nicio persoană.

”Campania de vaccinare a debutat bine la sate, apoi în vară a stagnat, dar acum, când și muncile agricole sunt pe terminate și oamenii revin în centrele de vaccinare. Oamenii ne-au spus că este un vaccin sigur, îi ajută, îi protejează și, în plus, vine sezonul rece, iar oamenii chiar își doreau să facă vaccinul până vine frigul pentru că știau că durează ceva timp până când vor avea anticorpi” , a mai spus dr. Gavrilă

De altfel, primul vaccinat în centrul de la Vintilă Vodă a fost chiar medicul Dragoș Gavrilă care îi îndeamnă pe toți să facă acest pas mai ales că în sezonul rece este mai greu, în special pentru populația îmbătrânită de la sate, cu deplasările la oraș, unde sunt majoritatea spitalelor.

” Totul decurge foarte bine. Nu au fost nici dureri la locul vaccinului. Din primul flacon m-am vaccinat și eu. Așa este normal să fim un exemplu noi, cadrele medicale. Este foarte importantă vaccinare la sate pentru că, să nu uităm, că odată cu venirea sezonului rece, populația din mediul rural se poate deplasa mai greu în mediul urban unde sunt spitalele și este foarte important să intrăm în sezonul rece cu populație sănătoasă și apărată de diverse boli”, a mărturisit dr. Dragoș Gavrilă.