Actualitate

Primarul de la Valea Salciei renunță la mandat. După 21 de ani, Marian Mușat lasă Primăria pentru un post la Curtea de Conturi

Anunț surprinzător, marți, din partea unuia dintre cei mai cunoscuți primari din județul Buzău. Marian Mușat, primar al comunei Valea Salciei, a anunțat pe facebook că renunță la mandat.

”Au trecut mulți ani, în care v-am simțit lângă mine. Acest lucru m-a făcut sa fac tot ce se poate ca sa creez condiții cât mai bune pentru cei care locuiesc sau vin in Valea Salciei . Mi-aș fi dorit să pot mai mult. Acolo unde am greșit vă rog să mă iertați. Mi-a plăcut să fiu aproape de copii, de tinerii, care mi-au fost elevi și acum au ei copii, de părinții lor peste care timpul și-a pus amprenta înțelepciunii. Acum, comuna noastră se află printre cele mai frumoase localități. Dacă unii n-o văd așa noi o vedem că locuim în ea. Angajații Primăriei singuri nu pot să o țină curată dacă nu ne implicăm fiecare din noi. Proiectele începute și cele gândite pentru viitor vor fi duse mai departe de viceprimar și echipa din Primărie. Cât timp vor dori să facă lucruri frumoase și bune pentru localitate vor beneficia de sprijinul meu, dacă îl doresc .Să selectați bine pe cei care vor reprezenta comuna. Să fie oameni care să aibă rădăcinile aici, să fie respectuoși zi de zi nu doar când au interes, să aibă o vârstă care să le permită să ia decizii bune, dar să nu obosească, să iubească comuna și oamenii care locuiesc în ea cu părțile și defectele lor, să fie aproape de preot și biserică.
Spun aceste lucruri deoarece în scurt timp după promovarea unui concurs nu voi mai fi primar, dar voi rămâne locuitor al comunei și voi ajuta pe oricine îmi va cere sprijinul”

Contactat de reporterii șansanews.ro, Marian Mușat a dezvăluit că a dat concurs și a câștigat un post de inspector la Curtea de Conturi Vrancea.

”Da, nu voi mai fi primar! Am dat concurs la Curtea de Conturi și am intrat! Sunt inspector. Jumătate din viața mea am fost primar. Mi-am dat seama la 50 de ani că nu e bine să faci același lucru, trebuie să fac altceva. Am ajuns la ceva frumos, localitatea arată frumos, e printre cele mai frumoase din județ la ora aceasta , are drumuri, are apă. Și era cazul să mai fac și altceva. Aștept să primesc decizia. Rămâne viceprimarul și sper să ducă mai departe proiectele. Nu e ușor, am avut așa o strângere de inimă când am am intrat în birou, peste 20 de ani în același loc, despărțirea e grea. Cunosc povestea fiecăruia de la copil la bătrân, te legi sufletește de fiecare în parte”, a declarat Marian Mușat

Marian Mușat a câștigat ca primar 6 mandate. De asemenea, el este președintele filialei buzoiene Asociației Comunelor din România. Pentru că va pleca din funcția de primar, Mușat anunță că vor fi alegeri pentru ca un alt prim gospodar să preia cârma acestui for.

”La Asociație vreau să fac alegeri, să fie tot lăsat în regulă. Acolo, am fost inițial 5 primari și acum sunt aproape 100% primării, audit, sediu, tot, are o ascensiune frumoasă filiala. Nu spun că am fost bun, să fie cineva mai bun ca mine. La Curtea de Conturi sunt la Vrancea, nu o să am funcție de conducere, funcția e dată de plen. Familia mea e la Vrancea, copil, tot, am făcut naveta jumătate din viață. De aceea am ales să fac asta. Am dat concurs și am luat”, a mai declarat Mușat.