Actualitate

Este nevoie de personal în Prefectura Buzău. S-a lucrat și în weekend. Patru posturi sunt scoase la concurs

Se fac angajări la Prefectura Buzău. Unul dintre cele mai aglomerate departamente funcționează cu doar jumătate din posturi ocupate și fără un șef de serviciu. Cei care au pregătire juridică au acum o șansă să ocupe unul din cele patru posturi scoase la concurs.

Situația departamentului juridic din Prefectura Buzău este deja cunoscută în spațiul public. Atât angajații, prin vocea liderului de sindicat, cât și prefectul Daniel Țiclea, au vorbit despre faptul că aici sunt ocupate doar jumătate din cele 14 posturi vacante astfel că volumul de muncă pentru cei 7 angajați este foarte mare. În plus, nici postul de șef de serviciu nu este ocupat. În aceste condiții, unii angajați au fost nevoiți să lucreze atât peste program cât și în zilele libere.

”S-a muncit și peste program și unii colegi au fost nevoiți să vină la serviciu sâmbăta sau duminica. Avem patru procese foarte grele, pe fond funciar, cu suprafețe foarte mari de teren, în care ne luptăm cu case mari de avocatură, la care se adaugă și alte dosare, tot pe fond funciar”,  a spus prefectul Daniel Țiclea.

Cu alte cuvinte, este nevoie mare de juriști în Prefectura Buzău astfel că instituția a scos la concurs patru posturi.  Cei care au experiență în domeniu pot să depună dosarele în zilele următoare. Iată lista posturilor vacante.

  • funcția publică de execuție de consilier juridic, clasa I, grad profesional asistent la Serviciul controlul legalității, al aplicării actelor normative, contencios administrativ, aplicarea apostilei, procesul electoral și relații cu autoritățile locale.
  • funcția publică de execuție de consilier juridic, clasa I, grad profesional principal la Serviciul controlul legalității, al aplicării actelor normative, contencios administrativ, aplicarea apostilei, procesul electoral și relații cu autoritățile locale.
  • funcția publică de execuție de consilier juridic, clasa I, grad profesional superior la Serviciul controlul legalității, al aplicării actelor normative, contencios administrativ, aplicarea apostilei, procesul electoral și relații cu autoritățile locale.
  • funcția publică de execuție de consilier juridic, clasa I, grad profesional superior la Serviciul controlul legalității, al aplicării actelor normative, contencios administrativ, aplicarea apostilei, procesul electoral și relații cu autoritățile locale.

Deși, se știe și faptul că mulți angajați din acest departament au renunțat la posturile din Prefectură din cauza salariilor mai mici decât în alte instituții publice, prefectul Daniel Țiclea speră că vor fi candidați care să ocupe cele patru posturi.

Probele stabilite pentru concurs sunt: proba scrisă în data de 25.05.2023, ora 10,00, urmată de proba interviu. Detalii aici.