Actualitate

EVADARE ÎN DEALUL MARE! Proprietarii cramelor, pregătiți să relanseze turismul viticol. Cât costă o vizită la cramă

Într-o perioadă în care destinațiile turistice clasice devin extrem de aglomerate, proprietarii mai multor crame din Dealul Mare, regiune ce acoperă județele Buzău și Prahova, și-au dat mâna și vin cu o invitație inedită pentru cei care știu să savureze un pahar de vin bun, în timp ce deslușesc cele mai ascunse secrete ale licorii bahice.

Timp de două zile, respectiv 22 și 23 august, 12 crame din Dealul Mare își vor deschide porțile pentru a permite vizitatorilor să intre în lumea fascinantă a viticultorilor. Totul este deja pus la punct, iar organizatorii promit un weekend de excepție alături de cei mai renumiți producători de vinuri din regiune, inclusiv din Buzău.

🧭 Evadare în Dealu Mare- te invităm la noi acasă

Cramele deja se pregătesc pentru Evadarea in Dealu Mare. Vedeți mai jos câtiva dintre proprietarii și enologii care vă așteaptă.Dacă vrei să experimentezi un altfel de turism 👉 IA BILET https://www.iabilet.ro/bilete-evadare-in-dealu-mare-weekend-ul-cramelor-deschise-57065/

Publicată de Asociația Dealu Mare pe Luni, 3 august 2020

”Timp de 2 zile de weekend, 12 crame de top din renumita regiune Dealu Mare vor fi gazdele bucuroase de oaspeți ale iubitorilor de vinuri, gastronomie, mâncare și cultură. Vizitatorii vor fi organizați pe grupuri în cadrul cărora să se poată respecta normele sanitare în vigoare și vor beneficia de tururi ghidate ale fiecărei crame și de câte o degustare a 4 vinuri reprezentative la fiecare dintre ele. Specialiștii și iubitorii de vin care lucrează în crame vor răspunde întrebărilor. Îi vei cunoaște în această Evadare pe oamenii din spatele vinurilor atât de apreciate sau poate încă nedescoperite. Și – mai ales – îi vei cunoaște pe alți oameni asemeni ție – donatori dornici să facă bine, pasionați de vin, de plăceri oenogastronomice, socializare și ieșiri în natură” anunță Asociația Dealul Mare pe pagina de socializare.

”Doamna Fetească Neagră”, gazdă în traseul 3


Organizatorii au stabilit trei trasee, iar fiecare conține vizita la patru crame. Buzoianca Aurelia Vișinescu, numită de cunoscători ”Doamna Fetească Neagră,” își va întâmpina vizitatorii care vor alege traseul 3, atunci când organizatorii au pregătit vizite la crama Domeniile Săhăteni, Iconic Estate, Lacerta, Conacul Bellu.

”Pașii m-au purtat în Lumea Nouă unde vinul se face cu inovație și cercetare științifică. Cei peste 20 ani care au trecut de când am terminat școala de vinuri au completat cunoștințele de chimie și microbiologie cu o experiență a gustului și a mirosului esențială vinurilor bune. Mi-am cultivat pasiunea visând ca într-o zi să cultiv propria podgorie. Și cum adevărul stă în vin, visul a devenit realitate”, spune Aurelia Vișinescu.

În aceeași zi, vizitatorii vor poposi la o altă cramă din Buzău, Lacerta.

”Numele cramei vine din latină și înseamnă șopârlă. E un loc unde pământul fertil și curat, ideal pentru struguri, e recunoscut după aceste vietăți”, scriu organizatorii ca un îndemn spre descoperire.

Primul traseu își va duce vizitatorii la cramele Gramofon, Dagon, Serve, Davino, în timp ce al doilea își va plima turiștii spre Metamorfosis Budureasa, Licorna, Apaqeum, Tohani.

Accesul se va face pe bază de bilete, iar costul pentru o persoană este de 200 de lei, fără transport inclus.