Actualitate

Evaluare Națională fără triaj epidemiologic. Aproape 400 de elevi nu s-au înscris la examenul care începe marți

Emoţii pentru elevii de clasa a opta. Marţi, 22 iunie, aceştia vor susține prima probă a examenului de Evaluare Naţională. Elevii vor participa fizic la examen, şi au la dispoziție 120 de minute să rezolve subiectele.

La nivelul judeţului Buzău vor fi 91 de centre în care se va desfăşura examenul de Evaluare Naţională. Două dintre ele sunt centre zonale de evaluare.

“Pentru ziua de marţi la prima probă şi cea de joi, ce-a de-a doua probă, al matematică, avem 91 de centre în care vor suţine examenul Naţional de Evaluare Naţională 2918 elevi. De asemenea, avem două centre zonale de evaluare, unul la şcoala George Emil Palade şi unul la şcoala Sfântul Apostol Andrei, a declarat Ionel Meiroşu, inspectorul general al ISJ Buzău.

Spre deosebire de anul trecut, anul acesta candidaţii la Evaluarea Naţională nu vor mai fi nevoiţi să treacă printr-un triaj epidemiologic riguros înainte de a intra în sălile de examen.

“Triajul epidemiologic sau termometrizarea este în sarcina părinţilor şi a familiei. În situaţia în care unul din elevi are o temperatură mai mare de 37, 3 pe care a constatat-o părintele, nu se prezintă în ziua respectivă, merge la medicul de familie, primeşte documentul respectiv alături de tratament, urmând să se prezinte la sesiunea specială de peste două săptămâni. “

Anul acesta doar 2918 elevi s-au înscris dintr-un total de 3294. Asta înseamnă că 376 de elevi ori nu au reuşit să se înscrie la examen din cauza mediilor neîncheiate, ori din cauza abandonului şcolar sau din alte motive.

“Situaţiile sunt din cele mai diverse, diversificate şi cu motive la fel. De la medii neîncheiate, la situaţii de corigenţă, plecaţi în străinătate, unii cu documente în regulă transferaţi, alţii fără să anunţe şcoala şi atunci sunt într-o formă nici de abandon, nici de promovare, urmând să îşi clarifice fiecare situaţia.”

Fiind un an greu pentru toţi elevii, dar mai ales pentru cei din anii terminali, Ionel Meiroşu, speră ca elevii buzoieni să dea tot ce e mai bun, astfel încât să ajungă la liceul pe care şi-l doresc.

“Ne interesează ca rezultatele să fie obiective, ca fiecare elev să îşi maximizeze potenţialul în această perioadă şi să obţină rezultatul pe care şi-l doreşte, dar şi pe care îl merită, a declarat Ionel Meiroşu, inspectorul general al ISJ Buzău.

Calendar Evaluare Naţională 2021

  • 22 iunie 2021 Limba şi literatura română – probă scrisă
  • 24 iunie 2021 – Matematica – probă scrisă
  • 25 iunie 2021 – Limba şi literatura maternă – probă scrisă
  • 29 iunie 2021 (până la ora 14:00) – Afişarea rezultatelor înaintea contestaţiilor
  • 29 iunie 2021 (ora 16:00 – ora 19:00) – 30 iunie 2021 (ora 8:00 – ora 12:00) – Depunerea contestaţiilor
  • 30 iunie – 4 iulie 2021 – Soluţionarea contestaţiilor
  • 4 iulie – Afişarea rezultatelor finale