Actualitate

Noi avertizări de vreme rea emise de meteorologi. Cât timp vor continua ploile

Săptămâna  debutează tot sub semnul ploilor. Meteorologii au emis noi avertizări de instabilitate atmosferică. Precipitații abundente vor cădea luni, 21 iunie, în zona de munte a județului Buzău, zonă vizată de un cod portocaliu valabil până la ora 22:00.

“În județele Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și zona montană a județelor Prahova, Buzău și Vrancea vor fi averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp.”, anunță ANM.

 În același interval, va ploua și în restul județului, însă vor fi cantități mai scăzute de apă.

“ Local în Oltenia, Muntenia, Dobrogea și Moldova precum și în zonele montane vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice și izolat intensificări ale vântului și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor depăși 20….30 l/mp și izolat 40…50 l/mp.

Chiar dacă avertizările cod portocaliu și cod galben de ploi expiră luni noapte, instabilitatea atmosferică va rămâne accentuată pe tot parcursul săptămânii. Asta în timp ce temperaturile vor crește de la o zi la alta, în această perioadă urmând să ne confruntăm cu primul episod de vreme foarte caldă, chiar caniculară, din acest sezon rece. O informare meteo de instabilitate atmosferică și disconfort termic va fi valabilă până vineri seară, la ora 22:00, în întreaga țară.

“În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase și montane precum și în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor și al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp.
Vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară la început în Banat și  Crișana, apoi și în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat.”,transmite ANM.