Actualitate

Evaluatorii UNESCO se întorc în Ținutul Buzăului! Vestea bună dată de președintele Consiliului Județean

Cei doi evaluatori UNESCO care au luat la pas Ținutul Buzăului, în vara anului trecut, revin la Buzău. De data aceasta, nu va fi o vizită de lucru, ei se vor întoarce în calitate de turiști, chiar la invitația președintelui Consiliului Județean.

Petre Emanoil Neagu a anunțat astăzi că cei doi evaluatori, respectiv din Grecia și Olanda, care avut drept sarcină evaluarea Ținutului Buzăului în vederea obținerii acreditării UNESCO, au fost extrem de impresionați de tot ceea ce au găsit în teritoriul buzoian astfel că au dorit să revină, însă în vacanță. Astfel cei doi străini vor ajunge în această vară, mai exact la începutul lunii iunie, din nou în Buzău.

” Cei doi raportori m-au rugat să-i invităm ca să vină și ca simpli turiști la Buzău. Cu siguranță le-a plăcut în Ținutul Buzăului. Le vom trimite invitație când vom organiza Zilele Chișinăului și Buzău Fest, la începutul lunii iunie. Vom avea atunci mai multe evenimente, atât la Sărata Monteoru cât și în Ținutul Buzăului”, a spus Petre Emanoil Neagu.

În plus, președintele CJ a dezvăluit că deși răspunsul oficial al Comisiei UNESCO urmează să fie dat în aprilie – mai, la Buzău a ajuns răspunsul oficial după vizita de evaluare, iar punctajul obținut a fost maxim astfel că Ținutul Buzăului va deveni al doilea Geoparc Global UNESCO.

„Răspunsul îl știu, este clar, nu mă ascund după deget. Primim sigur acreditarea după ce Comisia UNESCO se va întâlni, undeva în perioada aprilie-mai. Practic este ultimul pas care trebuie făcut.  UNESCO ia act de ceea ce au scris cei doi evaluatori care au venit la Buzău. Știu ce au scris aceștia pentru că am primit răspunsul oficial. Vom fi declarați Geoparc UNESCO. Din 100 de puncte pe care le aveam de rezolvat, avem aproape o sută rezolvate.  Însă, lucrul greu abia începe. Este ușor să se ajungă aici, dar va fi  foarte greu să ne menținem”, a spus Petre Emanoil Neagu.