Actualitate

Eveniment dedicat viitorilor studenți, organizat în premieră la Buzău. De ce trebuie să fii prezent

Premieră pentru absolvenții de liceu! Pentru prima dată Universitatea ”Dunărea de Jos” din Galați va organiza un târg educațional dedicat viitorilor studenți și la Buzău. Evenimentul va avea loc săptămâna viitoare și va fi organizat în Euro Campus, pe strada Hangarului, adică acolo unde își desfășoară cursurile primele facultăți deschise, în toamna anului 2021, la Buzău.

”Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, având sprijinul Instituției Prefectului Județul Buzău,  organizează marți, 12 aprilie, între orele 10.00 și 16.00,  Târgul Educațional „Student #UDJG”, un eveniment menit să popularizeze oferta educațională a celor 14 facultăți din cadrul Universității „Dunărea de Jos” din Galați și să aducă elevii de liceu mai aproape de știință”, informează Prefectura Buzău.

Organizatorii se așteaptă ca un număr cât mai mare de elevi să fie prezenți pentru a cunoaște oferta educațională a Universității Dunărea de Jos, care începând de anul trecut are și la Buzău trei facultăți, respectiv Educație fizică și sportivă, Drept și Agricultură.

”La Buzău, pe toată durata acțiunii,  sunt așteptați aproximativ 1000 de elevi din clasele a XI-a și a XII-a. La edițiile organizate până acum în alte orașe au fost prezenți mii de elevi, profesori și părinți”, informează organizatorii. 

Cei prezenți la târg vor putea cunoaște programele de studiu atât cele din Buzău cât și cele din Galați și specializările de la admiterea din acest an, dotările din „Campusul Al. I. Cuza”, oportunitățile în carieră și posibilitățile de dezvoltare personală pe care le oferă parcurgerea unui program educațional în cadrul UDJG.

În primul an de la înființare, la Buzău au fost disponibile 170 de locuri.

”La specializarea Educație fizică și sportivă sunt înscriși 50 de studenți, iar la Drept și Agronomie sunt înscriși câte 60 de studenți. În funcție de cererile de pe piața muncii, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați își va adapta oferta educațională pentru anii următori”, au informat, la deschiderea facultăților, reprezentanții Universității din Galați.